Dijs is trots: 'Nooit verwacht dat ik de 1.000 meter op de WK zou rijden'

© Orange Pictures
SOEST - Wesly Dijs (25) sluit met een tevreden gevoel zijn schaatsseizoen af. De Soester zegt van tevoren nooit te hebben verwacht dat hij zevende zou worden bij de 1.000 meter op de WK afstanden.
"Ik zag in de voorgaande ritten dat er zware omstandigheden waren", blikt Dijs terug op zijn 1.000 meter. De schaatser uit Soest werd zevende. Dijs noteerde een tijd van 1:09.44.
Ik ben nu gewoon de zevende van de wereld
Wesly Dijs
Hij nam het in zijn rit op tegen de Rus Pavel Kulizhnikov, die uiteindelijk tweede werd. "Ik wist dat ik mijn eigen rit moest rijden. Ik had niet veel profijt van hem, hij was een stuk sneller en zat dus niet uit de wind."
Na een mindere opening reed de schaatser uit Soest een heel goede slotronde. "Dat is ook mijn sterke punt. Daar moet ik tijd goed maken die ik in de opening laat liggen, maar dat was vandaag te veel."

Vooraf voor getekend

Dit was de laatste belangrijke wedstrijd van het seizoen voor Dijs. "Ik had nooit verwacht dat ik mij op de 1.000 meter zou plaatsen op een WK", geeft hij aan.
"Hier had ik vooraf zeker voor getekend. Ik ben nu gewoon de zevende van de wereld. Dat geeft motivatie en hoop om in de zomer nog harder te werken. Wie weet wat er dan nog mogelijk is", kijkt Dijs met een schuin oog naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.