RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw glipt stunt uit vingers van Taurus: 'We horen thuis in de kampioenspoule'

1/3
HOUTEN - De volleyballers van Taurus hebben in de Eredivisie nipt verloren van Orion. De ploeg van Erik Gras ging in de spannende vijfsetter met 2-3 onderuit.

Wij horen thuis in de kampioenspoule"
Erik Gras

De eerste set ging naar Orion met 19-25. Vervolgens trok Taurus in de tweede set aan het langste eind: 25-21. In de derde set waren de bezoekers duidelijk een maat te groot voor Taurus (16-25), maar de Houtenaren gaven niet op en knokten zich in de vierde set naar de 25-22 winst. "Dat deden we op ervaring en op karakter", aldus Taurus-speler Dylan Boerefijn na afloop tegen RTV Utrecht.

Dylan Boerefijn(Taurus): 'Wij gaan volle bak en zien dan wel waar het schip strandt'


In de allesbeslissende vijfde set was de spanning om te snijden. De twee ploegen pakten beurt voor beurt de voorsprong. De bezoekers trokken uiteindelijk met 13-15 aan het langste eind. "Niet normaal", verzucht Dylan Boerefijn zich. "We gingen volle bak en vochten er vol voor. We gaven niet op."

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld, absoluut", spreekt coach Erik Gras. Boerefijn beaamt dat maar houdt gemengde gevoelens over aan het duel. "Het is nu even balen, maar het was een ontzettend goede wedstrijd. Dit is een bonuspunt." Bij een vijfsetter krijgt de verliezende partij ook een punt.

Erik Gras na afloop van de verloren vijfsetter


Twee weken geleden overkwam Taurus hetzelfde. Ook toen maakten de Houtenaren het een titelkandidaat, Dynamo, bijzonder moeilijk. Daar tegenover staat de nederlaag van afgelopen woensdag tegen laagvlieger SSS. "Toen lukte het allemaal even niet. We waren heel slecht en zij speelden heel goed", zegt Boerefijn die denkt dat de druk ook een rol speelt.

Wereld van verschil
"We waren nu een eenheid, dat is het grote verschil met afgelopen woensdag. Ze wilden allemaal voor elkaar werken", aldus een lichtelijk trotse Gras. Taurus is hard op weg om de gedroomde kampioenspoule te bereiken. "Ik vind dat we met dit spelersmateriaal daar thuishoren", aldus de oefenmeester. "We hebben alles in eigen hand. Het zou mooi zijn 'als', maar geen grote teleurstelling als het niet lukt."

Taurus staat in de eredivisie op dit moment op de gedeelde vierde plek. De Houtenaren en VoCASA hebben 9 punten. Taurus neemt het volgende week op tegen Talentteam Papendal en die week erop, in de laatste speelronde, tegen nummer zes Sliedrecht. "Die twee winnen en we zitten in de kampioenspoule, zo simpel is het", besluit Boerefijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -