LIVEBLOG: Mahi beslist duel in laatste minuut

© fcutrecht.nl
UTRECHT - In Galgenwaard is om 14:30 uur het duel begonnen tussen FC Utrecht en VVV-Venlo. De ploeg van trainer René Hake wil, na het gelijkspel tegen PEC Zwolle en de afgelaste wedstrijd tegen Ajax, weer eens drie punten bijschrijven. Daarbij krijgt de Utrechtse defensie te maken met de topscorer van de Eredivisie. Mis in dit liveblog niets van FC Utrecht - VVV-Venlo.
De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

Eindstand: 3-1

62' Mimoun Mahi (1-0)
85' Bart Ramselaar (2-0)
90' Giorgos Giakoumakis (2-1, pen)
90+5' Mimoun Mahi (3-1)
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Liveblog:

90+5' DOELPUNT FC UTRECHT. Vanuit een counter slaan de invallers toe. Ramselaar geeft hem aan Mahi. Hij bepaalt de eindstand op 3-1.
90' DOELPUNT VVV-Venlo. Giakoumakis faalt niet. Hij schiet de bal onhoudbaar binnen. Het is 2-1.
88' PENALTY VVV-Venlo. Oehlschlägel botst tegen Giakoumakis aan. Nadat de VAR Nijhuis naar de zijkant heeft geroepen beslist de scheidrechter om opnieuw naar de stip te wijzen.
85' DOELPUNT FC UTRECHT! Opnieuw slaat een invaller toe! Ramselaar werkt de 2-0 binnen tegen VVV-Venlo.
81' Wissel bij FC Utrecht. Ter Avest wordt vervangen door Van der Maarel.
80' Schot van VVV-er Machach rolt in de handen van de Utrechtse doelman Oelschlägel.
78' Nu is het Kerk die van dichtbij niet weet te scoren. Doelman Kirschbaum is een sta in de weg.
75' Na een goede actie weet Maher van zo'n 18 meter afstand te schieten op het doel van VVV. Zijn zwabber vliegt tegen de paal.
74' Wissels bij VVV. Pachonik en C. Donis verlaten het veld. Aias en voormalig FC Utrecht-speler Kum komen erin.
74' Sylla geeft een voorzet van de rechterkant. De luchtmacht van VVV werkt hem weg.
71' "Een nadrukkelijke rol voor de invallers", ziet analist Kruys. "Sylla en Mahi verzorgden de treffer maar ook Ramselaar speelt uitstekend."
70' Een aanval uit het boekje van FC Utrecht. Kerk is het eindstation, zijn schot vliegt vanaf vijf meter op de lat.
69' Mahi krijgt de bal plots voor zijn voeten! Hij haalt hard uit maar de bal belandt in het zijnet.
66' Wissel bij VVV. Joshua John komt erin voor A. Donis.
62' DOELPUNT FC UTRECHT! Invaller Mimoun Mahi kopt de 1-0 binnen. Dat deed de aanvaller na een voorzet van de andere invaller Moussa Sylla.
58' Topscorer Giakoumakis weet zijn doelpuntentotaal van 21 nog niet te vergroten. Oehlschlägel kan zijn poging rustig oprapen.
55' Wissels. Ramselaar, Sylla en Mahi komen erin bij FC Utrecht. Van Overeem, Dalmau en Boussaid verlaten het veld. Ook VVV wisselt. Da Graca gaat eraf voor Swinkels.
53' De derde hoekschop van FC Utrecht wordt genomen door Maher. De verdediging van VVV weet de bal weg te werken.
51' "FC Utrecht is niet goed begonnen aan de tweede helft", ziet Kruys. "Ik verwacht dat er snel gewisseld zal worden."
49' Actie van Kerk aan de rechterkant. De aanvaller stoomt het strafschopgebied in maar loopt zich vast.
48' Waar FC Utrecht in de eerste helft heel fel begon, is het in het tweede bedrijf een rustige start van de Domstedelingen.
46' De tweede helft is begonnen.
45' Scheidsrechter Nijhuis fluit voor het rustsignaal.
41' Counter van VVV. A. Donis is weg en schiet. Janssen weet met een sliding de bal van richting te veranderen.
38' Grote kans voor verdediger Ter Avest. Hij haalt uit vanaf de rand van de zestien. Kirschbaum weet de poging maar net te keren.
31' MAHER MIST! Kirschbaum stopt de penalty van de Utrechtse middenvelder. De doelman plukt hem uit de rechteronderhoek. Strafschopspecialist Simon Gustafson kijkt vanaf de tribune bedachtzaam toe.
29' PENALTY FC UTRECHT! Janssen kopt na een hoekschop de bal tegen de hand van VVV-er Post aan. Nijhuis fluit niet, maar de VAR grijpt in. Na het zien van de beelden wijst Nijhuis naar de stip.
29' Een goede, ouderwetse, actie van Kerk via de linkerkant. Hij krijgt de bal net niet bij Dalmau die klaar stond om de bal binnen te tikken.
28' Nu is Maher slordig op het middenveld, hij levert de bal plots in bij VVV. Janssen en St. Jago herstellen de fout.
22' Boussaid levert de bal zo in. VVV gaat er vervolgens slordig mee om. Daar komen de Utrechters goed weg.
19' Goede voorzet van Maher. Boussaid kan er net niet bij.
17' "De Utrechtse storm is gaan liggen" analyseert Kruys. "Dat is jammer, na die drie grote kansen in het begin is er geen goede kans meer geweest."
16' Hoekschop van Maher. De goed aangesneden bal wordt door de Utrechtse luchtmacht gemist.
13' De wedstrijd is in een slordige fase terechtgekomen. Bij beide ploegen worden ballen makkelijk ingeleverd of niet goed aangenomen.
10' VVV klimt langzaam uit de schulp. De eerste kans van de Limburgers is nog niet genoteerd.
7' Analist Kruys is waakzaam en tevreden. "Het spel is heel goed, maar die kansen moeten worden benut."
5' Daar is de volgende kans voor de Utrechters. Dit keer is het Sander van de Streek die dichtbij was, zijn poging gaat naast.
3' De complimenten zijn er van verslaggever René van den Berg en analist Gert Kruys voor de grasmeester. "Het veld ziet er geweldig uit."
2' Opnieuw de kans voor Dalmau. De Spanjaard raakt de bal veel te zacht.
1' Na 34 seconden is de eerste grote kans voor Dalmau. Hij mist de bal maar net.
1' Er is afgetrapt in De Galgenwaard.

Opstellingen:

FC Utrecht: Oelschlägel; Warmerdam, Janssen ©, St. Jago, Ter Avest; Van Overeem, Van de Streek, Maher; Boussaid, Dalmau, Kerk
VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Gelmi, Da Graca, Guwara; Post ©, V.v. Crooy, C. Donis; A. Donis, Giakoumakis, Machach

Warmlopen:

- FC Utrecht staat met 28 punten uit 20 duels negende. VVV-Venlo is met 22 punten uit hetzelfde aantal wedstrijd de nummer veertien.
- Van de 17 keer dat FC Utrecht VVV ontving wisten de Domstedelingen acht keer de winst te veroveren.
- Bij VVV-Venlo speelt FC Utrecht-huurling Leon Guwara. Hij werd deze winter uitgeleend aan de Limburgers en speelde sindsdien elke minuut in de Eredivisie.
- Ook Chris Kum draagt het shirt van VVV-Venlo. De verdediger droeg in het verleden 59 keer het Utrechtse rood-wit en scoorde daarin zes keer.
- Met Georgios Giakoumakis (21 treffers) heeft VVV-Venlo de topscorer van de Eredivisie in dienst. Sander van de Streek is met vijf doelpunten de speler met de meeste doelpunten namens FC Utrecht.
- FC Utrecht speelde dit seizoen 10 keer gelijk. Alleen PEC Zwolle (11 keer) stapte vaker met een remise van het veld.
- Op 18 september begon FC Utrecht het huidige seizoen met een uitduel tegen VVV-Venlo. De wedstrijd eindigde in 1-1. Sean Klaiber, inmiddels speler van Ajax, scoorde het Utrechtse doelpunt.