Geblesseerde Van der Haar behoudt vierde plek X2O Trofee: 'Beetje tevreden'

© Orange Pictures
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Veldrijder Lars van der Haar hield zondag de vierde plek in het klassement van de X2O Trofee vast. Met zere spieren rond de lies kwam de Woudenberger als zevende over de finish in de slotrit in Brussel. "Ik moet er wel een beetje tevreden mee zijn, maar als topsporter hoop je op meer", blikt Van der Haar terug in het radioprogramma Namen & Rugnummers.
Er was even twijfel over of Van der Haar aan de start van de rit in Brussel kon verschijnen. Hij haalde zaterdag in de Ethias Cross in Eerlo de finish niet door spierproblemen. Op zondagochtend gaf de rijder uit Woudenberg aan dat het niet perfect voelde, maar dat een uur vol gas geven moest lukken.

Glibberen

Zoals verwacht reed Van der Haar niet vooraan mee. Zijn doel was om de vierde plek in het eindklassement vast te houden. Het parcours maakte dat niet makkelijker. Op sommige gedeeltes glibberden en gleden de rijders door de modder, waarbij een aantal keer werd gestept. Van der Haar was bang voor de loopstukken. Hij zegt: "Je moest echt een hek vastpakken om niet onderuit te glijden. Als ik daar een verkeerde beweging had gemaakt, dan was het foute boel."
Je moest echt een hek vastpakken om niet onderuit te glijden
Lars van der Haar
Tot aan de laatste ronde had Van der Haar haast geen last van de blessure. "Ik heb vaker last in de laatste ronde. Als je het gevoel hebt dat je geen gewenst resultaat meer kan halen, dan slaat de moeheid toe en voel je je pijntjes meer."
Uiteindelijke kwam Van der Haar als zevende over de finish, waardoor hij de beste Nederlander was. Belangrijker was natuurlijk dat hij de vierde plek in het eindklassement vasthield. "Ik moet er wel een beetje tevreden mee zijn, maar als topsporter hoop je op meer", vertelt Van der Haar. Zijn ploegenoot Toon Aerts kwam één minuut en zestien seconden eerder over de streep en kroonde zich tot winnaar in het Belgische Brussel. Eli Iserbyt won het eindklassement.

Vrouwen

Puck Pieterse eindigde als 24ste in het eindklassement van de X2O Trofee. Op de slotrit in Brussel, die werd gewonnen door Ceylin del Carmen Alvarado, was de Amersfoortse afwezig. Ze reed drie van de acht races in de X2O Trofee. Een achtste plaats was haar beste resultaat. Lucinda Brand schreef het eindklassement op haar naam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.