Invallers Ramselaar en Mahi helpen FC Utrecht aan zege

De 1-0 werd goed gevierd
De 1-0 werd goed gevierd © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag het thuisduel met VVV-Venlo winnend afgesloten. Met dank aan invallers Mahi en Ramselaar waren de Utrechters in de eigen Galgenwaard met 3-1 de baas.

Ranglijst

Door de winst klimt FC Utrecht van de negende naar de achtste plek op de ranglijst. De Domstedelingen hebben 31 punten uit 21 duels. Het verschil met nummer zes FC Groningen is zes punten.
62' Mimoun Mahi (1-0)
85' Bart Ramselaar (2-0)
90' Giorgos Giakoumakis (2-1, pen)
90+5' Mimoun Mahi (3-1)
FC Utrecht begon fel en dat resulteerde al snel in twee grote kansen voor Dalmau. De Spanjaard wist de twee mogelijkheden niet te verzilveren. Ook Van de Streek was al snel dichtbij een treffer, maar zijn poging ging net naast.

Maher mist vanaf elf meter

Na een half uur spelen had FC Utrecht dé mogelijkheid om op voorsprong te komen. De Domstedelingen kregen een strafschop - na ingrijpen van de VAR - omdat Post hands had gemaakt. Maher faalde echter vanaf elf meter. Doelman Kirschbaum van VVV plukte de bal uit de rechterhoek.
Vlak voor rust had Anastasios Donis vanuit een counter de grootste mogelijkheid voor VVV. Zijn schot werd echter van richting veranderd door Janssen waardoor de ruststand 0-0 was.

Wissels brengen nieuw elan

In de tweede helft begon FC Utrecht stroef. Trainer René Hake voerde snel drie wissels door. Ramselaar, Sylla en Mahi kwamen erin bij FC Utrecht terwijl Van Overeem, Dalmau en Boussaid het veld verlieten.
In de 62e minuut was het invaller Mahi die de score opende. Na een voorzet van de andere invaller Sylla kopte hij de openingstreffer binnen: 1-0. Zes minuten later was hij ook dichtbij de 2-0, zijn volley vloog hard in het zijnet.
Vervolgens kregen de Utrechters een legio aan kansen maar die wisten ze - zoals wel vaker dit seizoen - niet te benutten. Uiteindelijk was het opnieuw een invaller die toesloeg. In de 85e minuut wist Ramselaar de bal onder controle te krijgen. Vanaf de zestienmeterlijn schoof de Amersfoorter de 2-0 binnen.

Giakoumakis pikt doelpunt mee

Nadat doelman Oehlschlägel tegen Giakoumakis was gebotst greep de VAR in. Scheidsrechter Nijhuis besloot na het bekijken van de beelden een strafschop te geven. Giakoumakis faalde niet. De Griek maakte de 2-1 en versterkte daarmee zijn titel als topscorer van de Eredivisie.
In de allerlaatste minuut van de wedstrijd lieten invallers Ramselaar en Mahi nogmaals hun waarde zien. Ramselaar verzorgde de assist, Mahi werkte de 3-1 binnen en zette daarmee de eindstand op het bord. Daarmee werd Mahi - met zes doelpunten - de nieuwe topscorer van FC Utrecht. Hij neemt het stokje over van Van der Streek (5).
Vrijdag reist FC Utrecht af naar Tilburg om het om 20:00 uur op te nemen tegen Willem II.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.