Hake prijst wissels maar hekelt gemiste kansen: 'Daar word je schijtziek van'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Trainer René Hake van FC Utrecht was zondag blij met de manier waarop de invallers zich manifesteerden. Een hoop kansen werden niet verzilverd tegen VVV-Venlo. De invallers deden dit wel in de tweede helft.
Spelers die extra energie en dynamiek naar voren brengen
René Hake
"We hebben goede kansen gehad", blikt trainer René Hake terug op de 3-1 winst op VVV-Venlo. "Het bleef een soort van spannend, omdat we de wedstrijd niet beslisten. Daar word je schijtziek van, al is dat misschien niet helemaal het goede woord."
René Hake: 'Niet iedere week zo spannend houden'
In de eerste vijf minuten waren er twee grote kansen voor Dalmau en één voor Van de Streek. "VVV is een goed verdedigende ploeg. Als je vrij snel die kansen krijgt dan moet je die maken. Daarna wordt het spel van ons ook minder."

De hand van Hake

"We keken het nog even aan na de rust of we het met deze spelers konden keren. Maar dat gevoel hadden we niet dus brachten we drie verse krachten erin", legt de oefenmeester uit.
Er zal ook een reden zijn waarom ze niet vanaf het begin spelen
René Hake
Ramselaar, Mahi en Sylla kwamen erin. Mahi scoorde tweemaal, Ramselaar scoorde en verzorgde een assist en ook Sylla bereidde een treffer voor. "Spelers die extra energie brengen, spelers die extra dynamiek naar voren brengen. Dat hebben ze laten zien. Daar ben je blij mee en ik weet dat ze dat kunnen."
Nu kan de oefenmeester de drie invallers komende vrijdag, als het duel tegen Willem II op het programma staat, haast niet teleurstellen. "Er zal ook een reden zijn waarom ze niet vanaf het begin spelen", zegt de trainer. "Ze moeten ervoor zorgen dat die reden er niet is."

Verplaatsing Kerk gouden zet

Nadat VVV Swinkels had ingebracht reageerde Hake. Hij schoof Kerk naar het midden om tegenover de 36-jarige verdediger spelen. Verslaggever René van den Berg noemde dat in gesprek met de oefenmeester een gouden zet. "Ik vond dat we in de rug van hun centrale verdedigers meer beweging nodig hadden", analyseert Hake. "Dan zie je dat de boel uit elkaar getrokken wordt."
Maar de oefenmeester is blij. De drie punten zijn binnen. "Als het iedere week zo spannend is en het levert elke keer winst op, dan mag het van mij", besluit de oefenmeester.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.