Ideale schoonzoon Ramselaar is weer belangrijk: 'Soms kan een grote mond van pas komen'

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - Bart Ramselaar scoorde zondag opnieuw als invaller bij FC Utrecht. De Amersfoorter was daar blij mee en hoopt te hebben laten zien dat hij in de basis hoort.
Tegen PEC viel ik ook in en gaf ik ook de bepalende assist
Bart Ramselaar
"Het was een lekkere wedstrijd om in te vallen. VVV is heel stug en aan het eind van de wedstrijd krijg je dan ruimte", vertelt Ramselaar. De Amersfoorter maakte de 2-0 en bij de 3-1 gaf hij de assist op Mahi. "Ik ben blij met hoe ik in viel. Tegen PEC viel ik ook in en gaf ik ook de bepalende assist. Het is belangrijk dat ik dat doe en ik ben blij dat het is gelukt."
Ramselaar is in de voetbalwereld de ideale schoonzoon. Tenminste, zo wordt hij vaak genoemd. Hij gaat bijvoorbeeld niet zeuren als hij plots weer eens op de bank zit. "Dat is niet altijd goed", weet hij. "In andere landen is het niet goed om een grote mond te hebben, maar in Nederland kan dat nog weleens van pas komen."

Kansen, kansen en kansen

In de nabeschouwing ging het ook over de vele kansen die FC Utrecht kreeg en niet wist te verzilveren. "Het is ook een beetje de situatie waar we in zitten", zegt Gyrano Kerk. "We hebben het er telkens over. Als we de doelpunten eerder maken dan wordt het een makkelijkere wedstrijd. Maar we trekken hem over de streep en dat telt."
"Ik weet niet waardoor het komt. Misschien doordat we de hele week op kunstgras hebben getraind", grapt Ramselaar. "Vandaag win je hem, dan valt het minder op. De wedstrijden die we in het begin van het seizoen allemaal gelijkgespeeld hebben, kwamen wel door het missen van kansen." Ook trainer René Hake baalt dat kansen niet vaker worden omgezet in doelpunten.
Als we de doelpunten eerder maken dan wordt het een makkelijkere wedstrijd
Gyrano Kerk

Kerk wil belangrijk zijn

Kerk scoorde dit seizoen pas drie keer. Zijn laatste doelpunt was op 9 januari van dit jaar tegen FC Groningen. "Ik weet nog wel hoe het moet. Maak je geen zorgen", zegt Kerk. "Ik heb het gevoel dat ze er niet in mogen. Ik wil natuurlijk doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team. Maar ik ben weer op een andere manier belangrijk."
Volgens de Amersfoortse Ramselaar is het vertrouwen binnen de groep in ieder geval niet broos. "Dat is wel oké. We boeken nu goede resultaten, dus dat is positief." FC Utrecht staat achtste in de Eredivisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.