Tegenvaller voor Hercules: aanvoerder Blijham stopt

© Geert Lommers
UTRECHT - Hercules raakt na dit seizoen Matthijs Blijham kwijt. De 25-jarige aanvoerder van de Utrechtse derde divisionist gaat als jeugdtrainer werken bij FC Twente/Heracles en stopt met voetballen. Blijham is ook hoofd jeugdopleiding bij Hercules. Ook voor die functie moet de Utrechtse derde divisionist op zoek naar een vervanger.
De 25-jarige Blijham speelde in de jeugd van Argon, FC Utrecht en Feyenoord en belandde in 2014 bij Hercules. Met uitzondering van het seizoen 2017/2018, toen hij een uitstapje maakte naar Spakenburg, heeft hij al die jaren voor Hercules gespeeld.
"Maar deze job is niet te combineren met het blijven spelen bij Hercules", zegt Blijham, die met gemengde gevoelens vertrekt. "Ik had weer zoveel plezier erin gekregen, een geweldig mooie club, een heerlijke groep en een prima klik met de staf en de trainer, ik ga dat echt missen."
Voor hoofdtrainer en technisch-manager René van der Kooij is het vertrek van Blijham een forse tegenvaller. "Matthijs is een tweede divisie speler. Hij is een goeie gast en ook nog eens een linkspoot. Het is een tegenvaller dus, maar deze kans is hem gegund, zo werkt het bij ons."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.