Instellingen

Jaco de Groot springt nieuw record

LINSCHOTEN - Jaco de Groot uit Kamerik heeft zijn nationaal record Polstokverspringen weer terug. Hij zette in zijn laatste finalesprong bij de wedstrijden in Linschoten om de Veehandel Spruit Bokaal een afstand van 20.79 op de borden, een verbetering met drie centimeter.
Tijdens de aanloop van de recordsprong was de aandacht van het rijkelijk toegestroomde publiek al op de Groot gevestigd, welke niet anders dan spectaculair omschreven kan worden: op het moment dat de Groot de pols in kwam sloeg deze na een paar flinke slagen stil en leek het erop dat hij deze niet over het dode punt kon krijgen.
Na zijn eerste correctiepoging kreeg hij de pols nog niet over en had menig toeschouwer de hoop al opgegeven, maar de Groot nog niet. Hij rukte tot driemaal toe aan de stok, totdat hij deze wél overkreeg. Vervolgens zat hij razendsnel in de top en kon afdrukken tot een geweldige afstand ver voorbij het balletje van zijn voorgaande 20.28m.

VREUGDE

Het applaus dat volgde was nog niet eens zozeer vanwege zijn afstand, als wel om de manier waarop hij deze bewerkstelligd had. Toen bleek dat zijn afstand verder dan het Nationale Record van 20.76m was, was de vreugde op de accommodatie van Polsstokclub Linschoten compleet.
De andere seniorenspringers uit het Hollandse kamp konden weinig anders dan toekijken en genieten. Bastiaan de Bruijn (Lopik) zat met drie 17-metersprongen prima in de wedstrijd, maar verder dan 17.28m kwam hij niet. Christiaan Spruit (Snelrewaard), zoon van de sponsor van vanavond, eindigde verdienstelijk derde met een afstand van 16.90m.

VAKANTIE

Bij de dames was klassementsleider Dymphie van Rooijen (IJsselstein) vanwege haar vakantie de grote afwezige. Wendy Helmes (IJsselstein) wist echter de show te stelen met een nieuw persoonlijk record van 15.10m. Het was de vraag of van Rooijen deze afstand had weten te pareren.
Helmes is hiermee de tweede springster van de Hollandse bond die meer dan eens de 15-meter grens wist te passeren. Marja Tigchelaar (Haastrecht) wist met 13.33m beslag te leggen op de tweede plek, gevolgd door regerend Nederlands kampioen Liesbeth de With (Benschop) met 13.17m.

Jaco de Groot springt nieuw record

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.