Instellingen

Softbaldames eindigen als vijfde in World Cup

OKLAHOMA - De Nederlandse softbalsters zijn als vijfde geëindigd bij de World Cup of Softball in Oklahoma City. Oranje sloot het toernooi maandag af met een overtuigende zege op Italië, 8-1.
De overwinning is voor de ploeg een mooie opsteker met het oog op het Europees kampioenschap dat komend weekeinde in Valencia begint.
Nederland speelde overtuigend en wist het duel voortijdig in de zesde inning af te sluiten, vanwege het verschil van zeven punten. De verdediging maakte in de eerste slagbeurt een Italiaanse scoringskans ongedaan,waarna Nathalie Gosewehr in de eerste Nederlandse beurt uithaalde en met een homerun voor 1-0 zorgde.
Nadat de voorsprong met een punt was opgevoerd in de derde inning en Italië in de vierde inning eenmaal tot scoren was gekomen sloeg Oranje definitief toe in de eigen vierde slagbeurt, waarin vijfmaal werd gescoord.
Homeruns van Virginie Anneveld (solo) en Chantal Versluis (twee punten) vormden daarin de hoogtepunt, waarna een honkslag van Nathalie Timmermans voor nog eens twee extra punten zorgde. Een homerun van Saskia Kosterink sloot het duel in de zesde inning af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.