FC Utrecht kijkt na goede reeks weer naar boven

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht moet het vrijdag in de uitwedstrijd tegen Willem II stellen zonder Justin Hoogma, Remco Balk en Adrián Dalmau. Ook de nog altijd geblesseerde Eljero Elia en Simon Gustafsson zijn er zeker niet bij. Of Mimoun Mahi meedoet, is onzeker. De aanvaller verliet donderdag uit voorzorg de training. Bovendien staat zijn vrouw op het punt van bevallen. Emil Bergström traint wel weer volledig mee, maar heeft door zijn blessure geen wedstrijdritme.

Mimoun Mahi

Gezien de afwezigen, en de manier waarop de drie invallers FC Utrecht tegen VVV aan de zege hielpen, ligt het voor de hand dat trainer René Hake in Tilburg het elftal laat staan dat afgelopen zondag de overwinning binnensleepte. "Dat is nog niet gezegd", stelt Hake. "Dat heeft ook te maken met de vraag of iedereen die meetrainde beschikbaar is."
Hake: 'Willem II is gewoon een lastige tegenstander'
De trainer doelt daarbij vooral op Mimoun Mahi, die afgelopen weken niet altijd vrij was van pijntjes. Daarnaast zou ook in de uren voor de wedstrijd de bevalling kunnen beginnen. "Als Mimoun bij de geboorte van zijn kind wil zijn, is hij daar bij. Dat is zijn eigen keuze."

Gezichtsbedrog

Willem II beleeft een moeilijk seizoen. De Tilburgers verkeren in degradatiegevaar. Maar juist dat maakt ze tot een lastige tegenstander, denkt Hake. "Ze staan er niet goed voor dus ze zullen punten willen halen. En de nieuwe trainer zal accenten willen leggen."
Hake wil zich ook niet blindstaren op de 5-0 nederlaag die de tricolores afgelopen weekend leden tegen Feyenoord. "Dat is gezichtsbedrog, want Willem II kreeg in de eerste helft een paar prima kansen. Die dwongen ze zelf af, dus we moeten alert zijn."
FC Utrecht speelde 36 keer een uitwedstrijd tegen Willem II. Daarvan werden er 17 verloren en 14 gewonnen.
De laatste ontmoeting, vorig seizoen, eindigde in 1-1. Jean-Christophe Bahebeck maakte al vroeg de 0-1. Paul Gladon scoorde in de 90e minuut de gelijkmaker.

Op 3 november 2012 boekte FC Utrecht de grootste uitzege op Willem II. Dankzij treffers van Alexander Gerndt (2), Jacob Mulenga (2) en Cedric van der Gun werd het destijds 1-5. Mulenga tekende overigens ook voor het enige Tilburgse doelpunt.

Vastberaden

Hidde ter Avest is als speler van FC Utrecht nog altijd ongeslagen. Na ruim twee jaar Italië keerde de rechtsback in januari terug in Nederland. Hij kijkt na die goede reeks weer naar boven. "Wij zijn vastberaden. Wij gaan de play-offs halen."
Ter Avest: 'Wij gaan de play-offs halen'
Het is wel onduidelijk wat nou de beste samenstelling is voor FC Utrecht. "Ik denk dat het voor de trainer lastig om elke keer weer een opstelling te maken", lacht de Tukker. "Maar je ziet ook tegen VVV, als die gasten erin komen kunnen ze het verschil maken. Dat gebeurde ook al een keer met Otje (Boussaïd, red). Het is heel belangrijk dat iedereen zich onderdeel voelt van de groep."
Ter Avest kwam binnen bij een club die de ambitie dat de top drie moest worden aangevallen als een boomerang terug leek te krijgen. Toch is hij ervan overtuigd dat FC Utrecht die kant op kan. "Ja, top drie kun je nu nog niet zeggen, maar de ambitie is er zeker. We hebben zo'n goeie groep, dan mag je een ambitie uitspreken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.