Willem Janssen rekent zich ondanks goede serie niet rijk: 'We staan niet waar we willen staan'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Willem Janssen bekeek deze week de programma's van de concurrenten van FC Utrecht. na de goede reeks van de laatste weken is de ploeg weer in de race voor play-offs. Dus wilde Janssen weten welke ploegen het gunstigste restprogramma hebben. "Ik had daar dit seizoen nog niet naar gekeken", zegt de aanvoerder in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II van vrijdagavond.

Te weinig rendement

Na de wedstrijd tegen Willem II volgen voor Utrecht duels tegen Emmen en RKC. Daarna komt Vitesse naar de Galgenwaard en vervolgens staan de wedstrijden tegen ADO en Fortuna Sittard op het programma. "We weten dat het programma van de komende weken kans biedt op resultaten", zegt Janssen. "En daar moeten we voor gaan zorgen."
Willem Janssen: 'Ons rendement moet omhoog'
Want ondanks de goede reeks rekent FC Utrecht zich nog niet rijk. "We hebben ook niet het gevoel dat we in een goede flow zitten", aldus de captain. "Dat komt omdat we niet staan waar we willen staan." En dat heeft een duidelijke oorzaak. "We maken het onszelf vaak te moeilijk. Ons rendement, zowel aanvallend als verdedigend, moet omhoog."

Profiteren van grote selectie

Dat Utrecht hoger wil staan, heeft niks te maken met de voor het seizoen uitgesproken ambities, vindt Janssen. Het heeft wel te maken met de kracht van de selectie. "Zoals zondag tegen VVV. Als ik dan zie wie er inkomen, je brengt wel wat in het veld. Er is veel gezegd over de grote selectie, maar als het zo uitpakt, heb je er ook echt profijt van."
In de eerste seizoenshelft buitte FC Utrecht die grote selectie niet uit. De verloren wedstrijd tegen Vitesse, waarna boze fans de bus opwachtten bij het stadion, was volgens Janssen het kantelpunt. "We zijn veel kritischer op ons zelf geworden en op elkaar. We beseften dat niemand recht van spreken had, want we waren nog geen winnend elftal. Nu moet je, iedere keer als je erin komt, moet je het laten zien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.