Gert Kruys over goede flow FC Utrecht: 'Door grote selectie veel wisselmogelijkheden'

UTRECHT - FC Utrecht zit in een goede flow. Na de 3-1 zege van afgelopen weekend op VVV staat de ploeg van René Hake op 13 punten uit de laatste vijf duels en zijn de play-offs weer in zicht. "Het loopt lekker, en dan kom je in een gemoedstoestand, dat smaakt naar meer", zegt RTV Utrecht-voetbalanalist Gert Kruys in Een Berg Sport
Kruys had genoten van de furieuze start van FC Utrecht tegen VVV. Maar hij zag ook het terugkerende patroon van dit seizoen: er worden teveel kansen gemist. "Ze vergaten zichzelf in die beginfase te belonen. Dalmau kreeg een paar kansen die niet te missen waren."
"Dit smaakt naar meer"
Dat de overwinning er de tweede helft toch nog kwam, was volgens Kruys te danken aan de coaches en de driedubbele wissel tien minuten na rust. "Het was goed dat ze al zo vroeg ingrepen. De strategie veranderde, het werd Plan B. Sylla kwam op rechts, de beweeglijke Kerk in de spits. Ze gingen geweldig spelen."
De voormalige middenvelder is het dan ook niet eens met de opvatting dat de ploeg baat zou hebben bij het spelen van een aantal wedstrijden in dezelfde samenstelling. "In deze coronatijd moet je flexibel zijn als coach. Bovendien is nu Dalmau weer geblesseerd."
"Grote selectie geeft veel wisselmogelijkheden"
Daarmee is volgens Kruys ook gezegd dat het bijna niet mogelijk is om altijd dezelfde elf op te stellen. "Dat is het voordeel van deze grote selectie. Je hebt veel wisselmogelijkheden."
De Ode van Korneel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.