RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schaatser Wesley Dijs: 'Als ik volgend jaar weer zo'n stap zet, dan kan het heel spannend worden'

1/2
UTRECHT - Vijf weken zat hij in quarantaine, maar afgelopen zondag mocht schaatser Wesly Dijs eindelijk uit de bubbel. Na het WK afstanden, waar de Soester zevende werd op de 1.000 meter, keerde hij terug naar zijn vriendin, in hun net gekochte huis. "Ik heb wel lekker gegeten toen ik thuis kwam", zei hij in Een Berg Sport.

Quarantaine
Dat hij ruim een maand in quarantaine zat om aan het WK afstanden mee te kunnen doen, nam Dijs voor lief. "Het seizoen was anders klaar geweest. Nu hebben we nog vier, vijf weken lekker geschaatst en mooie wedstrijden gereden."

'Als je aan de andere kant van de wereld zit, zie je je familie ook niet'


Dijs voelde zich dan ook niet opgesloten in de Heerenveense bubbel. "We hadden nog redelijk wat vrijheid in het hotel en je kon buiten een rondje lopen. Je mocht alleen geen mensen buiten de bubbel zien. Maar als je wedstrijden rijdt aan het andere eind van de wereld heb je dat ook niet."

Weer zo'n stap
De intrede van Dijs in de wereldtop was wel ongelukkig getimed. Uitgerekend in coronatijd brak hij door. "Normaal zit je in een vol Thialf met deze wedstrijden. Nu hing er de sfeer van een trainingswedstrijd. Maar aan de andere kant mochten we blij zijn dat we konden rijden."

In Thialf hing de sfeer van een trainingswedstrijd"
Wesly Dijs

Volgend seizoen hoopt Dijs zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Zijn pech is alleen dat op zijn twee favoriete afstanden de concurrentie in Nederland het grootst is. "Het Olympisch Kwalificatietoernooi is een hele bijzonder wedstrijd. Er gebeuren altijd dingen die je niet verwacht. Er plaatst zich altijd wel iemand waar je van te voren niet op rekent. Als ik volgend jaar weer zo'n stap zet, dan kan het heel spannend worden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -