LIVEBLOG: FC Utrecht heeft recordscore binnen tegen Willem II

UTRECHT - FC Utrecht behaalde in de laatste vijf wedstrijden maar liefst dertien punten. Sinds het debacle bij Vitesse is de ploeg met een buitengewoon sterke reeks bezig, wat terug te zien is in de sprong op de ranglijst die de club uit de Domstad aan het maken is. Tegen Willem II hoopt de ploeg van trainer René Hake die lijn door te trekken. Van de laatste vier wedstrijden verloren de Tilburgers er drie. Inmiddels staat Willem II op een hachelijke 16e plaats. Willem II - FC Utrecht is LIVE te horen op Radio M Utrecht.

Eindstand: 0-6

[0-1] 3' Hidde ter Avest
[0-2] 11' Sander van de Streek
[0-3] 19' Sander van de Streek
---
[0-4] 46' Bart Ramselaar
[0-5] 69' Gyrano Kerk
[0-6] 86' Mark van der Maarel
---
Scheidsrechter: Dieperink
90' Het is afgelopen 16 uit 6, de rood-witte trein dendert door. Het is terug op plaats zeven in de eredivisie met 34 punten uit 22 wedstrijden. Nog maar drie punten verwijderd van FC Groningen, dat dit weekend nog moet spelen.
90' FC Utrecht zorgde van het begin tot het eind voor een wervelend optreden.
Van der Maarel zorgt voor een nieuw record in Tilburg: 0-6
86' Van der Maarel 0-6! Buitenkant rechts in de verre hoek na een steekpass van Ramselaar. Dit gaat de grootste overwinning ooit in Tilburg worden.
82' WISSEL FC Utrecht: Boussaid, Jansen en Maher eruit. Sylla, Benamar en Emanuelson erin.
82' WISSELS Willem II: Selahi en Holmén eruit. Zuijderwijk en Smeulers erin.
76' De recordscore in Tilburg laat nog even op zich wachten.Op 3 november 2012 werd het al eens 1-5. Toen scoorden Mulenga en Gerndt twee keer. De openingstreffer was van Van der Gun. Mulenga scoorde zelfs drie keer, maar de derde was in eigen doel. Jan Wouters was de trainer van de geoliede machine.
76' Ramselaar met de 0-6? Nee!
74' WISSELS Willem II: Trésor en Van Beek eruit. Nunnely en Peters erin.
70' Mahi! Over! Van Overeem speelt Mahi aan die een waanzinnige schijnbeweging uit zijn mouw schudt. Zijn schot vliegt vervolgens net over de linkerkruising. De actie verdiende meer.
Gyrano Kerk maakt zijn eerste goal in zeven wedstrijden
69' GOAL! Kerk pakt ook zijn doelpunt mee. Ramselaar, die op '10' is gaan spelen bereikt Mahi op links. Die vindt Kerk vrij voor de goal.
66' WISSEL FC Utrecht: Ter Avest kan niet verder en wordt vervangen door Van der Maarel. Mahi komt erin voor Van de Streek.
63' Willem II komt eindelijk aan voetballen toe. FC Utrecht weet het gevaar er vooralsnog uit te halen. Owusu loopt zich vast.
60' Daar gaat ie weer! Ter Avest. De verdediger glijdt de reclameborden in in een poging de bal binnen te houden bij de achterlijn van Willem II. Het deed wel pijn. Ter Avest grijpt naar zijn hamstrings.
57' FC Utrecht neem enorm veel risico met de backs, Ter Avest en Warmerdam, die regelmatig opduiken in het zestienmetergebied van de tegenstander. Utrecht speelt feitelijk 4-2-3-1.
56' Ter Avest weer met een briljante pass op Ramselaar die met een kunststukje net voor de achterlijn kan uithalen. Gestopt door de Willem II-doelman.
53' Willem II mag een hoekschop nemen. FC Utrecht verdigt uit en via een omweg pompt Willem II de bal terug in de zestien. Wriedt kan koppen, maar mist het doel.
50' Ondertussen blijft FC Utrecht druk zetten.
48' Door de snelle goal hebben we nog niet kunnen melden dat Willem II GEWISSELD heeft. Saglam heeft plaats gemaakt voor Wriedt.
Ramselaar pakt ook zijn goal mee. 0-4
46' GOAL! We zijn begonnen en weer met een doelpunt voor FC Utrecht. Ramselaar rond af na een scherpe voorzet van Ter Avest.
45'+2 De eerste helft zit erop. Graag tot zo!
45' Dieperink gaat er één minuut bijtellen.
45' We gaan bijna rusten na een voortreffelijke eerste helft van FC Utrecht.
42' Ter Avest bijna met zij tweede! Hij kopt de eerste hoekschop net over de kruising.
41' Kerk weggestuurd door Ramselaar. Kerk gaat voor eigen glorie. Muric redt! Van de Streek stond helemaal vrij.
39' Maher met een schitterende pass op Kerk, die geeft voor van rechts op de meegelopen Boussaid. De kleine Belg schiet in de korte hoek net naast. FC Utrecht speelt Willem II aan bonken.
38' Van de Streek kan de hattrick maken. Hij heeft de bal diagonaal gekregen van Warmerdam, maar stuit op doelman Muric. Kerk struikelt voordat hij uit de rebound kan scoren.
34' Er sluipt wat nonchalance in de ploeg bij FC Utrecht. Het wordt slordig. Overigens kan Willem II daar nog helemaal niets mee.
29' Daar gaat Ter Avest weer. Willem II kan zijn voorzet wegwerken.
27' Willem II heeft totaal geen grip op FC Utrecht. De ene helft van de degradatiekandidaat wil vooruit lopen, de andere helft gaat achteruit.
27' Ter Avest is weer mee naar voren. Hij roeit de bal voor, maar er staat niemand in de zestien meter van Willem II. Trainer René Hake reageert geprikkeld.
24' FC Utrecht heeft een clubrecord gezet. Nog nooit eerder kwam de club in een uitwedstrijd zo snel met 0-3 voor te staan.
Van de Streek zorgt voor een clubrecord
19' GOAL! Van de Streek nu wel zijn tweede. Kerk was in zijn vrije rol nu op weg over links. Met buitenkantje rechts bereikt hij Van de Streek ter hoogte van de penaltystip.
19' Nu een wereldpass op Van de Streek. Over!
18' Kerk speelt twee Willem II'ers het bos in - dit keer wel over rechts - hij schiet in de korte hoek. Op de paal!
13' Hake en Kruys hebben een meesterzet gedaan door Kerk in het centrum te zetten. Willem II weet zich geen raad met de open rechterkant.
FC Utrecht schiet met scherp. Na 10 minuten is het al 0-2
11' GOAL! Het is 2-0! Maher is weg over rechts en schuift de bal scherp voor op Van de Streek. Die tikt onberispelijk binnen.
Ter Avest heeft FC Utrecht al na twee minuten op voorsprong gebracht
Ter Avest heeft FC Utrecht al na twee minuten op voorsprong gebracht © Orange Pictures
5' De VAR heeft er nog even een goalcheck op losgelaten, maar Ter Avest staat geen buitenspel. De eerste kans is raak voor FC Utrecht.
Ter Avest scoort al na twee minuten
3' GOAL! Van de Streek geeft de steekpass op Ter Avest en die schiet beheerst binnen.
3' We zien FC Utrecht veel posite wisselen.
1' We zijn begonnen in Tilburg!

Prognoses

Onze kenners zijn hoopvol gestemd. Gert Kruys verwacht een 0-2 overwinning voor FC Utrecht. Korneel Evers voorspelt 1-3 en Appie Boonen denkt 1-2.

Warmlopen

- Vorig seizoen werd het in Tilburg 1-1. Jean-Christophe Bahebeck opende namens de Domstedelingen al vroeg de score. Paul Gladon maakte in de blessuretijd namens de Tricolores de gelijkmaker.
- Van de laatste 11 keer dat FC Utrecht in Tilburg tegen Willem II speelde, gingen de 3 punten zes keer mee terug naar de Domstad. Het werd 2 maal gelijk en 3 keer wonnen de Brabanders.
- De laatste keer dat FC Utrecht in Tilburg van Willem II won, was op 28 oktober 2018. Toen maakte Willem Janssen in de slotfase van de partij de enige goal van de match: 0-1.
- Urby Emanuelson filmde vanmiddag vanuit de spelersbus hoe hij en zijn ploeg werden uitgezwaaid door supporters met fakkels.
- Voormalig assistent-trainer van FC Utrecht Zeljko Petrovic is sinds kort de trainer van Willem II. Hij begon met een 2-0 thuiszege op FC Emmen, waarna een 5-0 nederlaag tegen Feyenoord volgde.
- Mimoun Mahi is mede dankzij de 2 doelpunten die hij tegen VVV-Venlo maakte, met 6 treffers nu clubtopscorer van FC Utrecht. Het is nog maar de vraag of hij er de hele wedstrijd bij is, want zijn vrouw staat op het punt te bevallen.
- Ook Willem II's topschutter heeft 6 treffers achter zijn naam staan: Vangelis Pavlidis.
- Willem II-doelman Robbin Ruiter speelde in de Eredivisie 138 partijen met FC Utrecht.

Opstellingen:

Willem II: Muric; Owusu, Van Beek, Holmén, Köhn; Trésor, Spieringhs, Selahi; Köhlert, Saglam, Pavlidis.
FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest, St. Jago, Janssen, Warmerdam; Van Overeem, Maher, Ramselaar; Kerk, Van de Streek, Boussaid.