DOVO en Scott Calderwood uit elkaar

© Orange Pictures
VEENENDAAL - DOVO en trainer/technisch manager Scott Calderwood hebben per direct afscheid van elkaar genomen. In een persbericht meldt de Veenendaalse derde divisionist dat beide partijen 'in goed onderling overleg' uit elkaar zijn gegaan, wegens 'een verschil van inzicht.'

Conflict

Of die zinsnede de lading dekt, is zeer de vraag. DOVO en Calderwood hadden al sinds begin dit jaar een arbeidsconflict. De trainer/technisch manager meldde zich al in januari ziek, uit onvrede met de handelwijze van de Financiële Stichting DOVO (FSD).
Eerder nam DOVO ook al, na elf jaar, afscheid van teammanager Kees Muller. Ook in dat geval ging het om een verschil van inzicht: Muller koos openlijk partij voor Calderwood.
Daarnaast liet een tiental spelers weten volgend seizoen niet meer voor DOVO te willen spelen, en vertelde GVVV-er Corné Davelaar dat hij niet op een aanbod van DOVO was ingegaan uit onvrede met de manier van onderhandelen van de FFSD.
Dat Calderwood nu heeft ingestemd met ontslag, bespaart beide partijen de gang naar de rechter. De trainer/technisch manager had al een advocaat in de arm genomen. Met het vertrek van de trainer heeft DOVO nu in elk geval nu ook de handen vrij om een trainer voor volgend jaar te gaan zoeken.

Kort huwelijk

Het huwelijk tussen DOVO en Calderwood heeft al met al maar iets meer dan een jaar geduurd. De oud-prof trad vorig jaar aan bij DOVO als opvolger van de ontslagen Gert Kruys. Na een paar maanden was de club zó tevreden over Calderwood, dat hij ook tot technisch manager werd benoemd.
De eerste barstjes in de relatie ontstonden toen aanvoerder Roy Bakkenes eind vorig seizoen plotseling vertrok, omdat de FSD terugkwam op eerder (door anderen) gemaakte financiële afspraken met de Amersfoorter. Bakkenes stapte over naar concurrent Sparta Nijkerk. Het vertrek van de middenvelder was zeer tegen de zin van Calderwood.

Snoeien

Eind vorig jaar liet de FSD weten fors te moeten gaan snoeien in de begroting als gevolg van de coronacrisis. De club passeerde vervolgens, volgens de lezing van Calderwood cs, de technisch manager, door zonder Calderwood daarbij te betrekken met spelers te gaan onderhandelen over contractverlenging.
Daarbij werden ook de wensen van de trainer genegeerd. Calderwood zag tot zijn verbazing dat de FSD contracten verlengde met spelers van wie hij afscheid had willen nemen. Hij meldde zich vervolgens ziek.
Hoewel de FSD al snel liet weten graag met de trainer om de tafel te gaan zitten om de problemen uit te praten, is dat gesprek er nooit gekomen. Scott Calderwood was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.