Wervelend FC Utrecht zet opmars voort met recordzege bij Willem II

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de Eredivisie de smaak te pakken. De ploeg van coach René Hake was in Tilburg veel te sterk voor een zwak Willem II: 0-6. De klinkende zege was geenszins geflatteerd. Binnen 20 minuten leidden de bezoekers al met een ruime marge: 0-3.
Voor FC Utrecht was het de vijfde competitiezege in een ongeslagen serie van zes duels. De opbloeiende formatie van Hake klom naar de zevende plek op de ranglijst.
Luister terug hoe FC Utrecht voor een historische avond zorgde
De Utrechtse voorsprong van 3-0 bij de rust viel nog mee gezien de vele kansen die de wervelende bezoekers creëerden. Vrijwel elke aanval leverde een serieuze doelpoging op. Sander van de Streek scoorde twee keer en stelde in de 3e minuut Hidde ter Avest in staat om de score te openen.
De Tilburgse afweer rammelde ook na de pauze aan alle kanten. Al snel kwam Bart Ramselaar tot scoren op aangeven van Ter Avest. Na ruim een uur pikten ook Gyrano Kerk en Mark van der Maarel nog een doelpuntje mee. Daarmee werd het de grootste uitzege ooit van FC Utrecht tegen Willem II.
Voor nummer 17 Willem II was het de tweede zware nederlaag onder leiding van de nieuwe trainer Zeljko Petrovic. Vorig weekeinde verloren de Tilburgers met 5-0 bij Feyenoord. Petrovic debuteerde eind vorige maand met een zege tegen hekkensluiter FC Emmen (2-0). Komende woensdag komt concurrent ADO Den Haag op bezoek.