RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

René Hake na monsterzege tegen Willem II: 'Dit keer was de eerste kans wel raak.'


UTRECHT - FC Utrecht zette de opmars in de eredivisie voort. En dat deed het ook nog eens met een nieuw record op Tilburgse bodem. Nooit eerder won het met zulke grote cijfers (0-6) bij Willem II. Het was de vijfde zege in de laatste zes wedstrijden.

Het was te danken aan wervelend spel en kansen die nu wel meteen benut werden. Hidde ter Avest had de bal er in de derde minuut al inliggen. Niet slecht voor een rechtsback. "Het was wel even genieten bij vlagen", lachte hij na afloop. "Ik ben niet verbaasd. Het is gewoon belangrijk dat we vroeg die goals maken. Dan worden de ruimtes alleen maar groter. Dat is iets wat we bijvoorbeeld tegen VVV hebben nagelaten."

 Ter Avest scoort al in de derde minuut Ter Avest scoort al in de derde minuut | Foto: Orange Pictures

Hidde ter Avest: 'We hadden de honger om door te zetten'


Na 20 minuten stond het zelfs 0-3, na twee treffers van Sander van de Streek. "Wat ik vooral proef na de wedstrijd is de honger om door te zetten. Dat is mooi om te zien." In de tweede helft kwam FC Utrecht namelijk met dezelfde instelling uit de kleedkamer als in de eerste helft. Bart Ramselaar maakte al binnen de minuut 0-4, waarna FC Utrecht via Gyrano Kerk en Mark van der Maarel uitliep naar 0-6. De laatste was in de ploeg gekomen voor Ter Avest na een harde aanvaring met de boarding.

Ik ben niet verbaasd"
Hidde ter Avest

"Morgen even checken, maar ik denk dat we ons geen zorgen hoeven te maken", vertelde de uitblinker over zijn blessure. "Het is de hamstring, ja." Voorlopig gaat Ter Avest eerst nagenieten van zijn goal en de zege. "Of het mijn beste wedstrijd was? Hmm ja, weet ik niet, ik denk als team wel."

Trainer René Hake kon alleen maar trots zijn op zijn ploeg. "Het heeft vandaag uitstekend uitgepakt. Alles zat erin vandaag. Goede veldbezetting, goed druk zetten, veel positiewisselingen en veel loopacties achter de verdediging." ...en veel goals. Het hadden er wel tien moeten zijn, maar dit keer was de eerste kans wel raak en daar schortte het de afgelopen wedstrijden vooral aan.

 Klinkende cijfers in Tilburg Klinkende cijfers in Tilburg | Foto: Orange Pictures

René Hake: 'Alles zat erin vandaag'


Hake was buitengewoon tevreden over Gyrano Kerk, die nog wel eens op kritiek kan rekenen van de supporters. Kerk speelde tegen Willem II niet als rechtsbuiten, maar tot verbazing van de Tilburgers als spits. "We zien dat hij aan de buitenkant nog wel eens worstelt en moeilijk loskomt. Het lijkt wel of hij daarin (het centrum) wat vrijer is om zijn loopacties te kunnen maken. Hij zal een beetje uit zijn comfort zone zijn geweest, maar hij kan nu doen waar hij het beste in is, namelijk achter de verdediging komen van de tegenstander."

We hadden toch afgesproken dat ik zou gaan scoren?"
Gyrano Kerk

"Vandaag was het van begin tot eind goed en dat is wel het mooiste", vervolgt Hake, die blij verrast was met de supporters die de spelersbus met fakkels uitgeleide deden voor de reis naar Tilburg. "Dat was geweldig. Niet zo lang geleden stonden ze ons ook op te wachten, maar dat had een andere reden. Mooi dat ze er nu ook waren om ons een duwtje in de rug te geven."

 Gyrano Kerk Gyrano Kerk | Foto: fcutrecht.nl

Gyrano Kerk: 'Als het elke wedstrijd zo gaat mogen ze me in de spits laten staan'


FC Utrecht-watcher René van den Berg vroeg Gyrano Kerk vorige week wanneer hij eindelijk weer eens ging scoren. Het antwoord van de aanvaller luidde: 'Vraag het me volgende week na de wedstrijd nog maar eens.' En dus stond hij opnieuw bij de verslaggever van RTV Utrecht. "Dat hadden we afgesproken toch", grapte Kerk na de wedstrijd. "Ik heb me gelukkig aan mijn afspraak gehouden."

Kerk was blij met zijn nieuwe rol centraal in de aanval met een vrije rol. "We hebben goed ons huiswerk gedaan. Eigenlijk konden we alleen nog maar aanvallen. Het was een heerlijke wedstrijd, ondanks dat ik liever aan de zijkant speel. Ik hou ervan om het duel aan te gaan, maar ik heb wel gemerkt dat dat op deze manier ook kan", gaf Kerk zijn trainers gelijk. "Als het elke wedstrijd zo gaat vind ik het best."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -