Femke Bol als snelste naar NK-finale 400 meter, blessure Bouju in finale 60 meter

© Fotostudio Red Green Blue
PROVINCIE UTRECHT - Atlete Femke Bol heeft zich op de NK Indoor in Apeldoorn eenvoudig geplaatst voor de finale op de 400 meter. De Amersfoortse liep in haar serie een tijd van 51,97 seconden, waarmee ze de snelste was van alle deelneemsters.
Afgelopen woensdag wist Bol nog het Nederlandse indoorrecord te verbeteren naar 50,66 seconden. Dat deed ze op een internationale meeting in Torún, Polen, waar begin maart ook het EK Indoor gehouden wordt.
Bol was met haar 51,97 verreweg de snelste in de series. Nummer twee Lieke Klaver plaatste zich met een tijd van 53,02 voor de finale van zondag. Ook Marit Dopheide (53,27), Eveline Saalberg (53,80), Andrea Bouma (54,04) en Eva Hovenkamp (54,16) doen dan mee.
Zondag is de finaledag van het NK Indoor vanaf 14.00 uur live te volgen bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht, mte natuurlijk ook de finale van Femke Bol op de 400 meter.

Rutten naar finale 800 meter

Sabine Rutten van VAV uit Veenendaal wist zich op de 800 meter te plaatsen voor de finale van zondag. De 23-jarige atlete werd in haar serie derde in een tijd van 2:09,79 en dat was genoeg om door te gaan. Rutten liep de derde tijd van alle deelneemsters en mag dus hopen op een medaille.
Sabine Rutten verrast zichzelf met finaleplaats: "Voor mij wordt het strijden voor plek vier"
"Ik had het niet verwacht, want ik stond achtste op de startrij. Ik wist niet waar ik stond en dit was mijn eerste wedstrijd. Dus die finaleplek had ik niet verwacht", reageert Rutten. "Ik had wat mazzel met mijn serie, daar heb ik mooi gebruik van kunnen maken."
Zondag loopt ze de finale. "De nummers 1, 2 en 3 op de lijst zijn wel duidelijk. Zij gaan voor de medailles. Voor mij wordt het strijden voor plek vier, want er zijn er drie die duidelijk sneller. Het is wel een beetje vertekend dat ik als derde geplaatst ben", geeft de Veenendaalse aan.

Raphael Bouju blesseert zich in finale 60 meter

Bij de 60 meter sprint voor mannen wist Raphael Bouju van het Utrechtse Phoenix als tweede de finale te halen. De 18-jarige sprinter wist met een tijd van 6,77 de eindstrijd (zaterdag) te halen.
In de eindstrijd raakte Bouju vlak voor de finish geblesseerd, ogenschijnlijk aan zijn kuit. De Utrechter werd daardoor laatste in een tijd van 7,14 seconden. De NK-titel op de 60 meter ging naar Joris van Gool, die een tijd van 6,62 liep.

Niet in de finale

In diezelfde 60 meter liep Reijer Nkanga van U-Track een persoonlijk record, maar zijn 7,08 was niet genoeg voor een plek in de finale. Hij eindigde op de vijftiende plek.
Kellynsia Leerdam van U-Track kwam bij de 60 meter voor vrouwen net tekort voor een finaleplaats. Ze liep een tijd van 7,77 seconden en was daarmee dertien honderdsten verwijderd van een finaleplek.
Bij het hoogspringen voor mannen werd Erwin de Vor van VAV vijfde. Hij sprong over 1,98 meter en kwam negen centimeter te kort voor een medaille in Apeldoorn.