RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ZPC Amersfoort komt na comeback niet verder dan gelijkspel: 'Maar trots op reactie'

1/6
AMERSFOORT - ZPC Amersfoort heeft in de groepsfase van de KNZB Beker gelijkgespeeld tegen Het Ravijn. De waterpoloŽrs uit Amersfoort klommen met een 9-9 eindstand uit het eigen bad.

We zijn zeker klaar voor de competitie"
Max van der Werve

ZPC begon niet goed en keek tegen een 3-6 achterstand aan. Vervolgens toonden de Amersfoorters veerkracht en knokten ze zich naar een 8-7 voorsprong. Die voorsprong wist ZPC niet vast te houden. Het duel eindigde in 9-9.

Gianluca Sattolo: 'Trots op hoe team gereageerd heeft'


"Het was zeker een spannende wedstrijd", spreekt coach Gianluca Sattolo na afloop. "We hebben als team goed gespeeld, dat is voor mij als coach het belangrijkst. Een gelijkspel tegen Het Ravijn is een goed resultaat."

Gebrek aan focus
ZPC-er Max van der Werve weet wat er in het begin mis ging. "In het begin was het nog een beetje afwachten. Een stukje focus. We weten wie bij hun belangrijk zijn maar die pakten we niet aan. Dat is ook een stukje concentratie."

We spelen met meer discipline"
Gianluca Sattolo

Van der Werve is blij dat de veerkracht werd getoond. "We weten dat we dan alles moesten geven. Dat geeft ook wel aan da we vanaf het begin moeten knallen om de winst te pakken", aldus de Biltenaar. "We zijn zeker klaar voor de competitie." ZPC Amersfoort speelt volgende week zaterdag tegen De Ham.

Sattolo ziet zijn ploeg gedurende het bekertoernooi, dat als opmaat wordt gezien voor de herstart van de eredivisie, stappen maken. "Tegen UZSC reageerden we niet toen we achter kwamen, dat deden we nu wel. We spelen met meer discipline."

Poulefase KNZB Beker
ZPC Amersfoort verloor het eerste bekerduel van UZSC. Vervolgens werden Polar Bears en De Ham verslagen, en daar komt nu dus het gelijkspel met Het Ravijn bij.

Max van der Werve: 'Focus was er in het begin niet'


In de beker wordt eerst een groepsfase (twee groepen van zeven ploegen) gespeeld. Dat gaat om een halve competitie, waarin de ploegen dus ťťn keer tegen elkaar spelen. Daarna gaan de nummers 1 en 2 van elke groep naar de kruisfinales, die over een wedstrijd gespeeld worden.

 Een redding van de doelman van ZPC Een redding van de doelman van ZPC | Foto: Fotostudio Red Green Blue

 ZPC Amersfoort - Het Ravijn ZPC Amersfoort - Het Ravijn | Foto: Fotostudio Red Green Blue Blijdschap bij ZPC Amersfoort Blijdschap bij ZPC Amersfoort | Foto: Fotostudio Red Green Blue


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -