Opnieuw monsterscore UZSC-vrouwen: 'Ging makkelijker dan verwacht'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben het eredivisieduel met Het Ravijn ruim gewonnen. De Utrechtse dames waren met 20-10 de baas in Nijverdal.
Alles viel op zijn plek
Sarah Buis
"Het was een goeie pot", spreekt keepster Sarah Buis. In de beginfase van het duel had de sluitpost het nog wel druk, maar ze stond haar mannetje en zorgde ervoor dat Het Ravijn niet in de wedstrijd kon komen. "We moesten nog even inkomen, maar ik had er vertrouwen in dat het goed ging komen."
Joachim de Ruijsscher zag bij de ruime winst ook kanttekeningen
Het verschil tussen de beide ploegen werd daarna groter en groter. "Wij bleven gaan. We hadden ook de energie ervoor om dat te doen. Alles viel op zijn plek en dan pakt het goed uit", zegt de keepster, die vorige week met UZSC met 26-5 de baas was over PSV.
"Het ging makkelijk dan verwacht", reageert coach Joachim de Ruijsscher. "Als je met zeven of acht doelpunten voor staat, dan weet je dat het gespeeld is."

Concentratie hoog houden

Toch waakt de oefenmeester dat zijn ploeg te makkelijk gaat denken. "In het laatste kwart spelen we niet scherp genoeg. We kregen makkelijk doelpunten tegen. Dat is iets wat eruit moet. Het is blijkbaar heel lastig om de concentratie hoog te houden als je een ruime voorsprong hebt. Maar goed, laat ik niet al te streng zijn, 20-10 is prima."
Sarah Buis in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
UZSC staat na drie duels in de eredivisie op de derde plek met zes punten. "Er zit veel potentie in de ploeg", aldus Buis, die zegt dat er nog geen definitieve doelstelling is binnen de ploeg. "Ik denk dat we die vlak voor de play-offs op tafel gooien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.