Simon van Zeelst ziet bom barsten bij DOVO: 'Dit zagen we allemaal aankomen'

Simon van Zeelst
Simon van Zeelst © Orange Pictures
VEENENDAAL - Simon van Zeelst heeft bij DOVO van dichtbij gezien hoe de bom is gebarsten. Vrijdag werd bekend dat trainer en technisch manager Scott Calderwood na een arbeidsconflict definitief vertrekt bij de Veenendalers. "Wat er is gebeurd, zagen we wel aankomen", vertelt de ervaren middenvelder.
Ik denk dat het voor club en spelers goed is als het seizoen straks afgelopen is
Simon van Zeelst
"Er stonden wat mensen lijnrecht tegenover elkaar en er moest wat gebeuren. Daarover zijn veel berichten naar buiten gekomen. Als groep is het heel erg jammer, want we hadden iedereen graag bij elkaar gehouden", aldus Van Zeelst in het radioprogramma Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Arbeidsconflict

DOVO en Calderwood laten weten dat de wegen 'in goed overleg' zijn gescheiden, vanwege een verschil van inzicht. RTV Utrecht heeft met de trainer gesproken, maar Calderwood kan en wil op dit moment nog niet zijn verhaal doen.
Wel is bekend dat hij met DOVO verwikkeld was in een arbeidsconflict. Zo meldde hij zich de afgelopen weken ziek, uit onvrede over de handelswijze van de Financiële Stichting DOVO.

Andere boeg

De crisis heeft ook zijn weerslag op de selectie. Naast Van Zeelst (die volgend seizoen voor SteDoCo speelt) gaan nog negen spelers weg van Panhuis. "Volgend jaar staat er een heel nieuwe selectie. Dat zal wennen zijn voor de supporters. We zitten in de coronacrisis en daar heeft de club ook veel last van. Daarom gaan ze het over een andere boeg gooien", zegt Van Zeelst.
De 26-jarige middenvelder had gisteren nog contact met Calderwood. "We hebben elkaar even bedankt. Onze samenwerking was heel goed. Als groep hadden we hem graag behouden, maar binnen de club waren er wat andere belangen", vertelt hij.
Mogelijk wordt dit seizoen nog gevoetbald in regiocompetities, maar volgens Van Zeelst staat DOVO daar niet om te springen. "Ik denk dat iedereen wel wil trainen, maar ook eraan toe is dat het seizoen voorbij is. Er is te veel gebeurd om nog fris het seizoen af te maken. Ik denk dat het voor club en spelers goed is als het seizoen straks afgelopen is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.