Dames SCHC maken gehakt van Victoria, Kampong onderuit

Pien Dicke scoorde twee keer namens SCHC
Pien Dicke scoorde twee keer namens SCHC © Orange pictures
BILTHOVEN - In de hoofdklasse hockey heeft SCHC niks heel gelaten van Victoria. De Bilthovense vrouwen wonnen met 8-0. Het Utrechtse Kampong boekte geen goed resultaat. Hurley was met 2-0 de baas.

Ranglijst

SCHC staat na tien duels op de derde plek met 23 punten. Het verschil met koploper Den Bosch is vier punten. SCHC wil bij de eerste vier eindigen zodat het dan mag deelnemen aan de play-offs om de landstitel. Kampong staat met vijf punten voorlaatste. Eén troost voor de Utrechtse vrouwen: er kan dit seizoen niet gedegradeerd worden uit de hoofdklasse.

Acht keer raak voor SCHC

SCHC begon goed aan het duel. In het eerste kwart had het al een 0-4 voorsprong te pakken. Pien Dicke scoorde tweemaal. Kyra Fortuin en Xan de Waard deden dat beide één keer.
Daarmee was het nog niet gedaan met de doelpuntenproductie van SCHC. Via twee treffers van Laurien Leurink, één van Fortuin en één van De Waard werd de eindstand op 0-8 bepaald.

Kampong onderuit

Al in de eerste minuut kwam Kampong op 1-0 achterstand. Yasmin Geerlings scoorde namens de thuisploeg. In de 46e minuut was het vervolgens Fleur Loomans die de 2-0 op het scorebord zette voor de ploeg uit Amstelveen.