Fortuin ziet SCHC opbloeien na coronabreak: 'Vandaag was het prijsschieten'

Kyra Fortuin
Kyra Fortuin © Orange Pictures
BILTHOVEN - Hockeyster Kyra Fortuin is tevreden over de manier waarop SCHC uit de coronabreak is gekomen. Sinds de herstart van de hoofdklasse, begin februari, won SCHC met 2-0, 5-0 en 8-0.
8-0 was zondag de eindstand tegen Victoria. "Het was wel prijsschieten", vertelt Fortuin in Namen en Rugnummers. De 1-0 kwam al na vier minuten op het scorebord. "Dat was wel verlossend. Dat deed ons heel goed."
Zelf verzorgde Fortuin twee treffers, net als Xan de Waard, Laurien Leurink en Pien Dicke. "Dat kwam inderdaad wel grappig uit."
Kyra Fortuin sprak in Namen en Rugnummers over de goede vorm van SCHC

Uitstekende vorm

In het begin van het seizoen heeft SCHC nog punten laten liggen. Nu is er geen vuiltje aan de lucht in Bilthoben. Je zou dus kunnen zeggen dat de coronabreak SCHC goed heeft gedaan. "We hebben wat frisse inzichten opgedaan. Iedereen had er ook weer heel erg veel zin in. We hebben in die periode ook gemerkt hoe leuk we het hockey vinden", vertelt Fortuin.
"We hebben nu twee punten achterstand op koploper Amsterdam", ziet de hockeyster die met SCHC al zo goed al zeker is van deelname aan de play-offs. "De vraag is dan nog tegen wie. Nu nog volle bak onszelf ontwikkelen zodat we in de play-offs op ons best zijn. Tegen wie? Dat zien we dan wel."
Volgende week staat de regioderby tegen het dolende Kampong op het programma. De Utrechtse vrouwen staan voorlaatste. "Dat wordt spannend. Ik ben benieuwd, ze kunnen altijd verrassend uit de kast komen. We moeten ook dan scherp zijn."
Kyra Fortuin
Kyra Fortuin © SCHC

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.