NK indoor: Bol verovert met Nederlands record gouden plak op 400 meter

PROVINCIE UTRECHT - Atlete Femke Bol heeft bij het NK indoor in Apeldoorn de 400 meter op haar naam geschreven. De in uitstekende vorm verkerende Amersfoortse deed dat met een Nederlands record (50.64).
Een hele blij Femke Bol na het winnen van de gouden plak
Het Nederlands record op de 400 meter had Bol zelf afgelopen woensdag op 50,66 seconden gezet. Zondag in Apeldoorn verbeterde ze haar tijd met tweehonderdsten. Lieke Klaver werd tweede (51,21) en Marit Dopheide derde (53,17).
"Ik hoopte weer in de 50 te lopen. Ik wil constant zijn", vertelde Bol na afloop. "Ik ben super blij dat het weer lukt met een Nederlands record."
Vorig jaar werd Bol tweede achter Klaver. "Ik was erop gebrand om niet weer tweede te worden. Daar heb ik nog heel lang van lopen balen", aldus de Amersfoortse die dinsdag haar 21e verjaardag mag vieren.

800 meter

De Veenendaalse Sabine Rutten kwam in actie in de finale van de 800 meter. Ze werd met een tijd van 2 minuten en 10 seconden vijfde. De 800 meter werd gewonnen door Britt Ummels.

Verspringen

Sven Jansons van de Amersfoortse atletiekvereniging Altis werd bij het verspringen vijfde. Hij sprong 7.10 meter ver. Pieter Braun veroverde met 7.43 de Nederlandse titel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.