Utrechtse trainer Ultee langer bij Fortuna: 'Veel mogelijkheden dankzij Turkse eigenaar'

© Orange Pictures
UTRECHT - De Utrechtse trainer Sjors Ultee maakte zaterdagavond bekend dat zijn contract bij eredivisionist Fortuna Sittard met een jaar wordt verlengd. "Fortuna is een club waar de mogelijkheden ieder jaar toenemen ondanks de coronacrisis. Dankzij onze Turkse eigenaar kunnen we iets meer dan andere clubs die moeten bezuinigen."
Trainer Sjors Ultee uit Utrecht over zijn contractverlenging bij Fortuna Sittard.
De contractverlenging hing al een tijdje in de lucht. Begin januari waren de eerste evaluatiegesprekken, terwijl die stonden gepland voor komende zomer. Gezien de resultaten waren dit leuke gesprekken. Drie maanden geleden stond Fortuna achttiende. Daarna stond Ultee aan het roer. Nu staat Fortuna op de negende plek met uitzicht op play-offs. "Tegelijk moet je kijken je hoe je goede resultaten kan voortzetten. Je praat dus meer over de manier van werken dan over het contract zelf."
De mogelijkheden bij Fortuna nemen toe ondanks de coronacrisis
Sjors Ultee

Alflen

Een belangrijke voorwaarde voor Ultee was het aanblijven van Utrechter Robbie Alflen. Hij is de assistent van Ultee. "De samenwerking is goed. Hij moet de gesprekken nog gaan voeren."

Ten Hag

Ultee werkte eerder samen met oud FC Utrecht-trainer Erik ten Hag en leerde van wat belangrijk is om goede resultaten te boeken. "Belangrijk is dat je zorgt dat je vervelend bent om tegen te spelen." Dat lukte zaterdagavond blijkbaar tegen ADO (2-0 winst), want Ultee kreeg na de wedstrijd van spelers tegen ADO te horen dat ze het vervelend vonden om tegen Fortuna te spelen. "Ze zeiden dat ze er niet door konden komen. Pas in minuut 78 schoten ze geloof ik voor het eerst op ons doel", zegt Ultee.
Ultee had een contract tot 2022, maar dat wordt dus verlengd tot 2023. Hij ziet goede redenen om met de club door te groeien. "Fortuna is een club waar de mogelijkheden ieder jaar toenemen ondanks de coronacrisis. Dankzij onze Turkse eigenaar kunnen we iets meer dan andere clubs die moeten bezuinigen. Daarnaast hebben we nu een hele leuke spelersgroep."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.