Sombere gezichten bij Kampong ondanks winst: 'Dat siert ons niet'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben in de hoofdklasse een krappe winst geboekt op Hurley. De Utrechters wonnen door een late treffer met 1-0. "Die verdrietige gezichten na afloop siert ons niet. Dat is een aandachtspuntje. We moeten blij zijn met drie punten"", aldus Jip Janssen, strafcornerspecialist van Kampong.
Het grote probleem aan de zijde van Kampong was het creëren van kansen. "We kwamen relatief veel richting de cirkel. In de cirkel kwamen we er niet door. Dat kan twee dingen betekenen: in de afronding waren we niet scherp en tactisch hadden we andere keuzes moeten maken. We krijgen wel zes strafcorners, dus we moesten eerder afdrukken", vertelt Bjorn Kellerman.
Hurley parkeerde de bus in de cirkel
Bjorn Kellerman
In de eerste helft kreeg Kampong redelijk wat ruimte van Hurley. Hoe anders was dat in de tweede helft. Kemperman: "Ze parkeerden de bus in de cirkel. Daar hadden wij zoals eerder gezegd moeite mee." Kampong raakte gefrustreerd doordat de bal er lange tijd niet in wilde. Toch vonden de Utrechters een keer het net. Kemperman zorgde er in de 67e minuut voor dat de Utrechtse ploeg met een 1-0 winst van het veld stapte.

Verdrietige gezichten

Ondanks de drie punten zagen de spelers van Kampong er een beetje somber uit na afloop. Jip Janssen, belangrijk met veel goals van Kampong, verklaart: "Als Kampong zijn we kritisch naar ons zelf. We horen dik van Hurley te winnen. Die verdrietige gezichten siert ons niet. Dat is een aandachtspuntje. We moeten blij zijn met drie punten."
Kampong staat na 9 gespeelde wedstrijden op de vijfde plek. De Utrechters hebben 17 punten. Koploper Bloemendaal heeft een wedstrijd meer gespeeld en ook 13 punten meer. Het verschil tussen HGC, de nummer vier, en Kampong is slechts één punt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.