Van der Haar sluit seizoen af met podiumplaats: 'Heel erg tevreden'

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Veldrijder Lars van der Haar uit Woudenberg heeft het veldritseizoen met een podiumplaats afgesloten. In de Internationale Sluitingscross in het Belgische Oostmalle eindigde hij zondag als derde.
Het was één van mijn beste seizoenen van de afgelopen vier, vijf jaar
Lars van der Haar
"Ik ben heel erg tevreden. Dat mag je wel weten", vertelt een trotse Van der Haar aan RTV Utrecht. "Ik sluit dit seizoen voor mijn gevoel goed af. Het was één van mijn beste seizoenen van de afgelopen vier, vijf jaar."
Het enige smetje is dat de Woudenberger dit seizoen geen race wist te winnen. "Iedereen reed dit seizoen iedere wedstrijd. Vorig jaar was de bezetting soms nog weleens iets lager."
"Ik ben beter geworden in de tragere crossen", analyseert Van der Haar. Hij beseft dat de veldrijders een voorrangspositie hebben gehad met dat ze ondanks alle coronamaatregelen 'gewoon' mochten rijden. "Maar het was wel een saai seizoen. Zonder publiek is de cross niet wat de cross moet zijn. Nog een seizoen zo rond rijden is niet leuk. Zonder publiek is het super zwaar. Je rijdt rond en het is doodstil. Normaal hoor je alleen maar publiek. Er zijn dan tienduizenden mensen."

De race in Oostmalle

Op de laatste cross van het seizoen ontbraken de grote namen, zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Aan het begin reed Van der Haar, die vorige week kampte met liesproblemen, niet met de voorsten mee. Vervolgens schoof hij op en vocht hij om plaats drie met Toon Aerts en Jens Adams. Uiteindelijk was de Woudenberger dus de beste van de drie. De winst ging naar Laurens Sweeck uit België. De Belg Quinten Hermans werd tweede.
Naast Van der Haar was er nog een regiogenoot actief op de Sluitingscross. Kyle Achterberg uit Maartensdijk werd 24ste. Puck Pieterse uit Amersfoort liet de Sluitingscross bij de vrouwen aan zich voorbijgaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.