Schaftenaar met Nederlandse basketballers naar EK: 'Veel potentie in deze groep'

© Orange Pictures
UTRECHT/AMERSFOORT - Basketballer Olaf Schaftenaar gaat in de zomer van 2022 met Nederland naar het EK basketbal. De Utrechter hoopt dat de prestatie van het EK in 2015 kan worden verbeterd.
Er zit heel veel potentie in deze groep
Olaf Schaftenaar
"Het was zeker gezellig, de stemming was goed", aldus Schaftenaar. "De wedstrijd had twee totaal verschillende helften." Bij rust keek Nederland nog tegen een achterstand aan. "We hebben het in de tweede helft kunnen omdraaien. Dat we nu naar het EK gaan is super goed voor het Nederlandse basketbal."
Olaf Schaftenaar sprak in Namen en Rugnummers over de plaatsing voor het EK
Kroatië was al geplaatst. Volgens Schaftenaar gooide de tegenstander er echter niet met de pet naar. "Het is sowieso echt een basketballand. Je merkte wel dat de spelers echt speelden om te winnen. Ze hebben ons de overwinning niet cadeau gedaan."

EK-deelname geen zekerheid voor Oranje

De laatste keer dat Nederland aanwezig was op een EK was in 2015. Oranje werd toen 21e. "We willen deze keer meer dan dat. We hebben nog de tijd om ons daarop voor te bereiden. We zien dan wel waar we uitkomen." Het EK is van aankomende zomer verplaatst naar de zomer van 2022.
Nederland ontwikkelt zich steeds meer op basketbalgebied. Tussen 1991 en 2015 wisten de Oranje Lions geen enkele keer deel te nemen aan het Europese eindtoernooi. "Er zit heel veel potentie in deze groep. We hebben een goede mix van oude en jonge spelers. Over een jaar hebben we ook nog dezelfde groep. Het is een goede groep om dit traject door te zetten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.