'Gouden' Korrel vol vertrouwen naar Spelen: 'De te kloppen man'

VIANEN - Judoka Michael Korrel gaat met veel vertrouwen toewerken naar de Olympische spelen van komende zomer. Bij de laatste Grand Slam voor Tokyo pakte de inwoner van Vianen overtuigend het goud.
Vanuit hier moeten we doorbouwen naar het Olympische goud
Michael Korrel
Korrel won zaterdag in de klasse tot 100 kilogram in de finale van de Israelier Peter Paltchik. "De laatste twee keer dat ik tegen hem stond verloor ik nipt. We zijn gewaagd aan elkaar dus het was een mooie uitdaging", blikt Korrel terug. "We hadden het tactisch goed op de rit. Ik bewaarde een laatste worp tot het einde. Daarmee scoorde ik. Het plan ging zoals we het wilden hebben."

Vol vertrouwen richting Tokyo

Met het vertrouwen van de inwoner van Vianen zit het wel goed. "Ik denk wel dat ik nu de te kloppen man", spreekt hij. "Ik ben de nummer één in de klasse tot 100 kg. Niet alleen in Nederland, maar in de wereld."
Dus ligt de druk van de Olympische titel op zijn schouders. "Druk hoort bij topsport. Dat is het mooie ervan. Vanuit hier moeten we doorbouwen naar het Olympische goud."
Het was de laatste Grand Slam voor de Spelen. "Maar voor Tokyo is er ook nog een EK en WK. Het is allemaal anders dan normaal. Het is natuurlijk heel mooi dat we dit toernooi nog mee konden pakken. Winnen maakt het dan helemaal af."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.