RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: het waterpolo-zaadje geplant

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 'Ben jij die beroemde topsportster?', met zijn grote bruine ogen kijkt hij me hoopvol aan. Ik moet hem helaas teleurstellen. Ik weet wie er komt vandaag en kan echt in de verste verte niet aan haar tippen. Hoe graag ik dat ook zou willen, ik ben geen uitblinker in welke sport dan ook.

Teleurgesteld loopt het jongetje weer terug naar zijn vriendje, die bij het witte ijzeren doel op het verharde betonnen voetbalveld op hem staat te wachten. De Topper die door Sport Utrecht is gevraagd om vandaag naar Krajicek Playground De Vliegende Start in de Utrechtse wijk Nieuw Zuilen te komen om samen met een groep kinderen uit de buurt even lekker te sporten, blonk wel uit in haar sport. En hoe!

'Zwemmen'
Zij heeft tot voor kort op het allerhoogste niveau gesport en was in haar discipline een van de beste, zo niet de allerbeste, van de wereld. Daar komt ze aanlopen, sporttenue aan, een grote zak met ballen in haar hand, vriendelijke glimlach op haar gezicht: waterpolo-keepster Laura Aarts. De kinderen rennen blij en onstuimig op haar af. Hoewel ze geen idee hebben wie Laura is, zijn ze al snel in de ban van haar enthousiasme en haar sport.

Na wat heen en weer 'zwemmen' over het veld, is het tijd voor het echte werk: een strafworp. De kinderen mogen een heuse 'penalty' nemen met Laura op doel. Dat willen ze natuurlijk wel. Met militaire precisie wordt door een van de jongens vijf meter uitgestapt, de minimale afstand waarin de bal in een keer op de keeper gespeeld mag worden.

Zaadje
Nadat er eerst nog even verwarring is over wat nou eigenlijk de bedoeling is: "Schieten doe je toch met je voeten?!", vliegen al snel de ballen om de oren van de bekende keepster. Helemaal in haar element moedigt ze de kinderen nog eens extra aan: "Kom op doorgaan!"

Als de meeste kinderen allang naar huis vertrokken zijn, staat Laura nog op het veld. Samen met de twee vriendjes. "Nog een keer!" roepen ze onvermoeibaar. Komt wel goed met die Olympische Spelen. Gewoon nog even geduld hebben: de waterpolo-zaadjes zijn zojuist geplant.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -