RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ereklasse rugby hervat, met Eemland maar zonder URC

AMERSFOORT/UTRECHT - De ereklasse van de Nederlandse rugbycompetitie, het hoogste niveau in ons land, wordt in april hervat. De competitie heeft dan bijna een half jaar stil gelegen. Van de zestien clubs die afgelopen najaar aan de competitie begonnen, doen er dan slechts zes mee.

Eťn van de zes clubs die weer gaan spelen is RC Eemland. De vijf ploegen die naast de Amersfoorters weer van start gaan zijn Ascrum, DIOK, The Dukes, Groningen en The Hookers. Het Utrechtse URC gaat vooralsnog niet starten, maar de rugbybond sluit niet uit dat het aantal deelnemende teams nog groter wordt. Aan de hand van het aantal ploegen wordt een competitieschema opgesteld.

De deelnemende teams zullen onder de strikte voorwaarden en maatregelen die de RIVM en NOC*NSF voorschrijven, de trainingen hervatten onder de uitzondering voor topcompetities.Dit houdt onder andere in dat iedere speler een aan twee keer per week zal worden getest en de trainingen volgens het huidige protocol moeten worden ingericht.

De damesteams uit de ereklasse, waaronder de Utrechtse verenigingen RUS en URC, hebben besloten vooralsnog de trainingen en wedstrijden niet te willen hervatten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -