RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plugboer niet in paniek na slechte reeks: 'Als we zo doorgaan gaan we zeker punten pakken'

1/2
UTRECHT - Jong FC Utrecht verloor maandag in de eerste divisie van koploper Cambuur. Dat is niet opzienbarend. Wat wel opvallend is, is dat de ploeg die nadat René Hake naar de A-selectie verkaste onder zijn opvolger Ab Plugboer zo sterk begon, nu alweer de vijfde nederlaag op rij leed.

"Statistisch gezien word je daar niet vrolijk van. In de vorige periode pakten we 16 punten, nu staan we op 0 uit vijf", weet Plugboer. Toch is hij niet in paniek. "Ik vind wel dat dit de manier is om door te gaan, en dat gaat ook zeker resulteren in punten."

Goede eerste helft
Met name in de eerste helft tegen de koploper was Jong FC Utrecht niet de mindere van de Friezen. "Door juist druk te geven in hun opbouw konden we er in de omschakeling een paar keer heel gevaarlijk uitkomen", aldus Plugboer, die zijn ploeg de beste kans van de eerste helft zag krijgen. "We komen één op één op de keeper. En dan kan je wel zeggen dat die keeper hem goed pakt, maar hij moet er gewoon in."

Ab Plugboer na de 1-3 nederlaag tegen Cambuur


Vlak voor rust werd het 0-1, en nadat Jong FC Utrecht opnieuw een grote kans had gemist werd het in de tweede helft zelfs 0-2. Toen Tim Pieters er in de 88e minuut 1-2 van maakte, leek het nog spannend te kunnen worden. Maar na een fout van Mark Pabai, die een ingooi in de voeten van een tegenstander gooide, schoot voormalig FC Utrecht-speler Issa Kallon de 1-3 binnen. "Dat is een individuele fout. Die jongen weet zelf ook dat dat niet mag. Maar het gebeurt wel en dan zit de wedstrijd op slot."

Waarschuwing
Jong FC Utrecht zet met die nederlaag dus een slechte reeks neer. Maar er is hoop: de komende twee tegenstanders zijn FC Den Bosch en FC Dordrecht, de onderste twee ploegen op de ranglijst van de eerste divisie. "Maar dat betekent niet dat het de twee eenvoudigste tegenstanders zullen zijn", waarschuwt Plugboer.

"Als je onderaan staat wil je naar boven, dus het is niet zo dat we die twee wedstrijden eenvoudig zullen winnen. Maar wij hebben wel een ploeg die elke tegenstander punten afhandig kan maken. Dat had vandaag ook gekund."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -