Davy van den Berg maakt na vier maanden rentree: 'Nog dit seizoen aansluiten bij het eerste'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Na een afwezigheid van vier maanden maakte Davy van den Berg maandag zijn rentree bij Jong FC Utrecht. De 20-jarige middenvelder leek aan het begin van dit seizoen door te gaan breken als basisspeler in de hoofdmacht van FC Utrecht. Totdat een liesblessure roet in het eten gooide.
Tegen Cambuur mocht Van den Berg een half uur voor tijd invallen voor Albert Lottin. "Ik wist van te voren dat het een half uur zou zijn, dus daar kon ik me op instellen. Ik had er zin in. Ik ben er gelukkig weer. Ik denk dat dat vandaag het belangrijkste was, ik zal het zeker koesteren."
Eén ding werd voor Van den Berg wel duidelijk: trainen en revalideren is iets heel anders dan wedstrijden spelen. "Qua fitheid, qua pijntjes zit ik op honderd procent, maar dit half uur voelt als een hele wedstrijd. Het plan is dat ik nog een maand nodig heb tot ik weer volle bak 90 minuten kan spelen."

Terug naar het eerste

In de aanloop naar dit seizoen mocht de linksbenige middenvelder van toenmalig trainer John van den Brom al minuten maken in het eerste. Van den Berg hoopt dat die minuten er in het slot van de competitie opnieuw gaan komen. "Da's zeker het doel, en het moet gaan lukken. Maar ik heb nog een lange weg te gaan. Wedstrijdritme opdoen en dan op de training laten zien hoe graag ik in het eerste wil spelen. En dat is erg graag moet ik zeggen."
Trainer Ab Plugboer van Jong FC Utrecht is blij met de rentree van Van den Berg. "Ik denk dat het een goeie zaak is dat hij weer terug is op het veld. Hij kan het spel rustig maken en versnellen. Hij laat in dit half uur al zien wat zijn kwaliteiten zijn."
Plugboer heeft dan ook goede hoop dat de wens van Van den Berg, dit seizoen nog aansluiten bij de hoofdmacht, uit kan komen. "Er zijn nog een hoop wedstrijden te spelen. Dit is wel een speler die snel ritme kan pakken. Maar hij moet veel wedstrijden spelen om inhoud te krijgen. Maar hij kan het wel halen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.