RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van de Zandschulp krijgt toch wildcard Rotterdam: 'Kreeg berichtje van Krajicek'

VEENENDAAL - Tennisser Botic van de Zandschulp is dan toch toegelaten tot het hoofdtoernooi van het ABN AMRO-tennistoernooi, dat van 1-7 maart gehouden wordt in Ahoy Rotterdam. De Veenendaler hoeft daardoor geen kwalificaties te spelen.

Door afmeldingen van Matteo Berrettini en Taylor Fritz is er ruimte om enkele spelers door te schuiven. De wildcard die eigenlijk bedoeld was voor de Italiaan Jannik Sinner wordt daardoor nu gegeven aan Van de Zandschulp.

Ik hoorde het gisteren, toen ik een berichtje kreeg van Richard Krajicek"
Botic van de Zandschulp

"Ik hoorde het gisteren, toen ik een berichtje kreeg van Richard Krajicek", vertelt Van de Zandschulp tegen RTV Utrecht. "Ik ging er niet van uit. Ik was mij gewoon aan het voorbreiden op de kwalificaties. Het is mooi dat ik in hoofdtoernooi mag spelen."

Debuut in Rotterdam
"Het is mijn eerste keer in Rotterdam, met een sterke en mooie deelnemerslijst. Ik ga dus zeker tegen een goede speler komen. En het is natuurlijk hartstikke mooi om het grootste toernooi in Nederland te kunnen spelen", aldus de Veenendaler.

Misschien loot Van de Zandschulp wel tegen Rafael Nadal, de Spaanse wereldtopper. "Ik zie het wel. Aan de ene kant hoop ik van wel, en aan de andere kant van niet. Vanaf morgen ga ik hotel in in Rotterdam, in de bubbel", zegt hij.

Afgelopen week verloor onze regiogenoot nog in de kwalificaties van het ATP-toernooi in Montpellier. Daar denkt hij niet te lang aan terug. "Het mooie van tennis is dat je elke week nieuwe kansen hebt. Dat is volgende week ook weer zo. Ik probeer niet te lang stil te staan bij die verliespartij."

Dat we door de blessure van Berrettini een top-10 speler verliezen is jammer, maar dat Botic nu in het hoofdtoernooi kan starten is dan wel weer goed nieuws"
Toernooidirecteur Richard Krajicek

Omdat topspelers Andy Murray en Alexander Zverev zich op het laatste moment hadden aangemeld bij toernooidirecteur Richard Krajicek, was er geen plek voor Van de Zandschulp in het hoofdtoernooi. De beste Nederlander op de wereldranglijst (plek 151) diende zich te plaatsen via de kwalificaties.

"Dat we door de blessure van Berrettini een top-10 speler verliezen is jammer, maar dat Botic nu in het hoofdtoernooi kan starten is dan wel weer goed nieuws", reageert toernooidirecteur Richard Krajicek. "We geven altijd graag de Nederlandse spelers een plek in het toernooi, maar door omstandigheden leek dat dit keer anders te lopen."

Van de Zandschulp deed in Ahoy nog niet eerder mee aan het hoofdtoernooi. In 2017, 2018 en 2020 strandde hij in de kwalificaties.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -