Rugbyers URC: 'Intentie om mee te doen aan hervatting ereklasse'

© Jan Kruijdenberg
UTRECHT - De kans is groot dat de rugbyers van URC in april van de partij zijn bij de hervatting van de ereklasse. De Utrechtse club hakt komend weekend de knoop door. "De intentie om mee te doen is er wel", zegt hoofdcoach Reinier Laurijsen tegen RTV Utrecht.
Om in sporttermen te blijven: de bal ligt nu bij de spelers. "Komende zondag hebben wij een meeting met de spelers. Voor hen is het een hele verantwoordelijkheid, omdat ze ook buiten het rugby hun leven moeten aanpassen", vertelt de trainer van URC.
URC vraagt de spelers om een financiële bijdrage om de wekelijkse sneltesten te betalen. Die sneltesten zijn verplicht om de competitie en de trainingen weer te kunnen hervatten. Het behoort tot de strikte voorwaarden van het RIVM en sportkoepel NOC*NSF.
"De eerste reacties op het voorstel zijn wel goed. Ongeveer de helft is al akkoord gegaan, maar we hebben toch zeker dertig spelers nodig", aldus Laurijsen. Daarnaast bestaat de begeleidingsstaf van URC uit ongeveer tien mensen.

Ereklasse hervat

Maandag werd bekend dat de ereklasse rugby in april hervat gaat worden onder strenge voorwaarden. Op dat moment hadden zes van de zestien clubs ingestemd om deel te nemen, waardoor RC Eemland uit Amersfoort. Andere teams kunnen zich nog later aanmelden. URC is die optie dus aan het bekijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.