RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tommy de Klein en Sportlust'46 akkoord over afkoopsom: transfer van de baan

WOERDEN/UTRECHT - In januari werd de transfer van Tommy de Klein van DHSC naar Sportlust'46 nog groots aangekondigd, maar de situatie is veranderd. De Klein wilde deze week onder zijn contract bij de Woerdenaren uit, maar daar ging Sportlust'46 niet mee akkoord. Uiteindelijk zijn beide clubs een afkoopsom overeengekomen.

Maandag maakte De Klein bij de derdedivisionist en hoofdtrainer Patrick Loenen kenbaar dat hij toch niet de overstap wil maken. "Ik wil graag bij DHSC blijven", geeft de verdediger aan tegen RTV Utrecht. "Ik heb vijf weken geleden getekend en daarna veel nagedacht. Ik heb ambitie en wil een uitdaging hogerop, maar dat gevoel ebde weg."

Die beslissing staat helemaal los van Sportlust. Het is een eigen keuze geweest."
Tommy de Klein

"Ik werd er niet gelukkig van. En voetballen doe ik voor mijn plezier. Die beslissing staat helemaal los van Sportlust. Het is een eigen keuze geweest", aldus De Klein, die voor een seizoen had getekend in Woerden. "Na vier jaar bij DHSC, met veel dezelfde jongens, had ik een beetje onderschat hoe het voelt om dat los te laten."

"Ik heb Patrick Loenen zelf ingelicht. Hij vindt het jammer en vervelend zei hij, maar het is nu eenmaal zo."

Juridische stappen
Sportlust'46 legde zich er niet bij neer. Het bestuur van de Woerdense ploeg bekeek de juridische mogelijkheden om De Klein niet zomaar uit zijn contract te laten lopen. De club vindt het contractbreuk van de verdediger.

Het is te makkelijk om te zeggen: ga maar, want dan is een contract ook niets meer waard."
Cees Pels, technische commissie Sportlust'46

"Hij heeft een officieel KNVB-contract getekend. Daarom is het bestuur nu aan het onderzoeken wat we daarmee aan moeten en hoe dat werkt", reageert Cees Pels van de technische commissie van Sportlust'46. "Het is te makkelijk om te zeggen: ga maar. Dan is een contract ook niets meer waard."

Niet lang geleden had Sportlust'46 ook al te maken met een speler die van zijn al getekende contract af wilde. Dat laat de club zich geen tweede keer gebeuren. "Het is voor ons niet fijn en voor Tommy ook niet, maar we gaan daar niet mee akkoord. We willen de opties bekijken. Momenteel wachten we af wat daar uit komt."

Update 16.45 uur: Sportlust laat De Klein gaan
Sportlust'46 laat weten dat het woensdag tot een akkoord is gekomen met Tommy de Klein over zijn vertrek. De verdediger kan daardoor bij DHSC blijven.

"In goed overleg met De Klein is een afkoopsom overeengekomen. Wij betreuren de keuze van Tommy, maar hiermee is wat ons betreft betreft de kous af", zegt Jeroen Eskes van het bestuur.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -