KNVB: Amateurcompetities voor senioren niet meer hervat

© Geert Lommers
PROVINCIE UTRECHT - De seniorencompetities in het amateurvoetbal in de categorie A (eerste elftallen tweede Divisie tot en met vijfde klasse) worden dit seizoen niet meer hervat. Dit zegt de KNVB in reactie op de jongste coronabesluiten van het kabinet. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties open.
Het kabinet verlengde dinsdag grotendeels de bestaande maatregelen. Alleen is het vanaf volgende week spelers tot 27 jaar toegestaan buiten te trainen en onderling wedstrijden te spelen. Tot nu toe mocht alleen de jeugd tot 18 jaar dat.
Vanwege het afbreken van de competities vindt er geen promotie en degradatie plaats. De indeling voor het komende seizoen zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/2021.

Starten in april niet meer mogelijk

De KNVB bepaalde eerder voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden van ongeveer een maand. Trainen zonder beperkingen zou daarvoor in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.
Voor deze teams organiseert de KNVB nu de Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat.
De jeugd uitkomend in de categorie A en de groep tot en met onder 23 jaar kunnen de competitie mogelijk nog wel hervatten. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.