RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pontjodikromo toont veerkracht in dubbelspel Antalya

LEERSUM - Sidane Pontjodikromo heeft zijn partij in de eerste ronde van het ITF-toernooi in Antalya verloren. De tennisser uit Leersum ging in drie sets onderuit tegen thuisspeler Baran Cengiz. In het dubbelspel had Pontjodikromo meer succes.

Pontjodikromo won de eerste set in het enkelspel nog met 6-4, maar ging in de tweede en derde set met diezelfde cijfers onderuit tegen Cengiz. De Turk stootte daardoor door naar de tweede ronde in Antalya. In totaal duurde de partij twee uur.

De 20-jarige Pontjodikromo wist zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi in Turkije. Zonder setverlies sloeg de Leersummer zich langs Denis Puzanov (6-2 6-1), Giuseppe Tresca (6-0 6-1) en Simone Roncalli (6-2 6-3).

Veerkracht in het dubbelspel
In het dubbeltoernooi heeft Pontjodikromo wel de tweede ronde gehaald. Samen met landgenoot Max Houkes toonde hij veerkracht tegen het Oostenrijks-Duitse koppel Pichler/Prechtel.

Pontjodikromo en Houkes wonnen de eerste set met 6-3, maar kwamen in de tweede set met 1-4 en later 2-5 achter. Omdat ze vervolgens twee breaks plaatsten en hun eigen service wisten te behouden, draaiden de Nederlanders het nog om naar 7-5.

In de tweede ronde nemen Pontjodikromo en Houkes het op tegen Kobat/Nouza (als eerste geplaatst) of Juarez/Paz.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -