RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mark van der Maarel tot 2023 bij FC Utrecht: 'Ik heb Ton de Kruyk nu in het vizier'

1/2
UTRECHT - Ruim 300 wedstrijden speelde hij al voor FC Utrecht. En daar gaan er, mits hij fit blijft, nog de nodige bij komen. Mark van der Maarel verlengde deze week zijn contract in de Galgenwaard tot de zomer van 2023. "Ik heb oud teammanager Ton de Kruyk nu in het vizier."

Jan-Willem van Ede, Jean Paul de Jong, Leo van Veen, Herman Verrips en Ton de Kruyk. Dat zijn, na dertien jaar FC Utrecht, de enige spelers die Van der Maarel nog boven zich moet dulden als het gaat om het aantal gespeelde wedstrijden in de Utrechtse hoofdmacht. "Dat had ik niet gedacht als klein jochie." Hij is inmiddels de hoogst genoteerde speler is die niet in Utrecht geboren is. "Dat is bijzonder."

Mark van der Maarel, nóg eens twee jaar FC Utrech


Eerder dit seizoen was er toch weer even de twijfel. Na het vertrek van Sean Klaiber naar Ajax leek Van der Maarel weer eerste keus te zijn als rechtsachter, maar toen was daar uit het niets Hidde ter Avest. De oudgediende belandde weer op de bank en liet doorschemeren dat hij serieus zou nadenken als zich in januari een andere club voor hem zou melden. "Dat hoort bij het spel."

Geen avonturier
Van der Maarel speelde dat spel al vaker. Maar de uitkomst was altijd hetzelfde: hij bleef de club waar hij in 2009 bij de A-selectie kwam trouw. "Ik koester wat ik heb. En ik weet uit ervaring dat ik altijd wel weer aan mijn wedstrijden kom. En dat avontuur moet wel voorbij komen. Het moet mooier zijn dat wat ik hier heb."

Ik weet uit ervaring dat ik altijd wel weer aan mijn wedstrijden kom"
Mark van der Maarel

Je zou misschien ook kunnen stellen dat Van der Maarel stiekem niet zo'n avonturier is. "Daar heb je wel een punt. Als ik met mijn gezin voor het avontuur zou willen gaan, was dit niet de juiste keuze. Maar ik heb er voor gekozen dit niet zo maar weg te gooien en ik ben er heel erg blij mee.

En over zijn contractvoorwaarden hoeven we ons geen zorgen te maken. Die waren nog niet helemaal uitonderhandeld op het moment dat hij afgelopen vrijdag met buitenkant rechts de 6-0 maakte tegen Willem II. "Toen kwam het in een stroomversnelling. Een paar stuivers erbij", lacht Van der Maarel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -