RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hake laat de elf van Willem II-uit staan tegen Emmen


UTRECHT - Negentien punten uit zeven wedstrijden. Dat is het doel van FC Utrecht in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Emmen, die zaterdagmiddag om 16.30 begint. Onder het motto 'never change a winning team' kondigt trainer René Hake, tegen zijn gewoonte in, nu al aan dat er ten opzichte van de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Willem II geen wijzigingen zijn in de opstelling.

We moeten met dezelfde mindset in het veld staan"
René Hake

FC Utrecht zit in een flow en moet daar in blijven. "Het enige dat je kunt doen is blijven hameren op de uitvoering en elke week één procent meer brengen en dan kun je de volgende wedstrijd ook weer goed spelen."

René Hake: 'Elke week één procent erbij'


Emmen boekte afgelopen week de eerste zege van het seizoen. "Er is een last van ze afgevallen, dat kan ze een goed gevoel geven." Het is ook een waarschuwing voor FC Utrecht: de reeks is goed, maar ook Emmen kan wedstrijden winnen. "Uiteindelijk gaat heht om ons. We hebben vorige week goed gespeeld, maar het gaat nu om de volgende. Het zal niet zo zijn dat er weer dezelfde score op het bord staat, maar we moeten met dezelfde mindset in het veld staan."

De Ode van Korneel Evers over 6-0 winst op Willem II


De analyse van Gert Kruys
Ook analist Gert Kruys vond FC Utrecht vorige week goed spelen. "We hebben genoten", zo zegt de voormalig voetballer in Een Berg Sport. "De bezetting was goed. FC Utrecht ging als een wervelwind. Ook na rust gingen ze gewoon door. De goal van Van der Maarel was fantastisch. Het was een show van FC Utrecht. Afgelopen vrijdag was de beste wedstrijd tot nu toe."

De analyse van Gert Kruys over Willem II - FC Utrecht


Hekkensluiter FC Emmen op bezoek
"Emmen heeft een goeie spelopvatting, zowel offensief als defensief. En al hebben ze in veel wedstrijden weinig resultaten gehaald, ze houden daar aan vast, dat vind ik positief", zegt Hake over Emmen. "En ze hebben natuurlijk genoeg kwetsbaarheden, anders staan ze niet waar ze staan."

Vorige week werd FC Utrecht toen ze naar Tilburg vertrokken gesteund door de eigen aanhang. De Domstedelingen moeten het dit seizoen doen zonder het fanatieke Utrechtse publiek. "Maar het moet niet afhangen van de supporters", spreekt Edu Nandlal. "Ik vind ze nog steeds slecht spelen. Ze moeten nog veel beter."

Nandlal erkent wel dat het missen van het publiek van invloed is. "De twaalfde man die geeft de ploeg normaal vleugels. Dan speel je beter", aldus de voormalig voetballer van FC Utrecht en FC Emmen. "Utrecht heeft meer kwaliteit, ze moeten die wedstrijd winnen."

In Een Berg Sport ging het over de invloed van supporters


Oefenduels
Hake heeft Eljero Elia en Emil Bergström wel weer op het trainingsveld na hun blessures. Simon Gustafson traint nog niet met de groep mee, Justin Hoogma en Adrián Dalmau zijn geblesseerd. "Elia zit nog niet bij de wedstrijdselectie", zegt Hake daarover.

Elia en Bergström weer wedstrijfit krijgen is nog wel een uitdaging. Door het drukke programma van de laatste weken is er geen tijd geweest voor oefenduels om de twee wedstrijdritme te laten opdoen. En in Jong FC Utrecht mogen ze niet spelen. "Er is nu weer wat meer ruimte, dus we gaan ook oefenduels spelen", kondigt Hake aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -