RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Willem 'Baresi' Janssen: 'Zo lang mogelijk doorgaan'


UTRECHT - Willem Janssen is voorlopig nog niet van plan te stoppen met voetballen. De aanvoerder van FC Utrecht verlengde deze week zijn contract en als het aan hem ligt dan is dat niet voor de laatste keer.

Ik zit hier op mijn plek"
Willem Janssen

"Ik wil voorlopig zeker de Baresi blijven", zegt Janssen over de vergelijking met de Italiaanse voetballer Franco Baresi. De verdediger speelde van 1977 tot en met 1996 in het eerste van AC Milan. "Ik wil nog zolang mogelijk doorgaan, zolang mogelijk blijven voetballen."

Baresi hing op 36-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Janssen is inmiddels 34 jaar. "We gaan ieder jaar rond deze tijd evalueren. Als we er dan beide hetzelfde instaan dan gaan we steeds door." Als Janssen besluit te stoppen dan zal hij een andere voetbaltechnische rol binnen FC Utrecht gaan vervullen.

Hij neemt het team aan de hand"
Gert Kruys

Analist Gert Kruys is blij dat Janssen langer bij FC Utrecht blijft. "Dit is een goede zet. Het is heel knap hoe hij na zijn blessure terug is gekomen. Sinds zijn terugkeer is ook Tommy St. Jago beter gaan spelen. Hij neemt het team aan de hand."

Limburgse Utrechter
Janssen speelde eerder voor VVV-Venlo, Roda JC en FC Twente. De Limburger streek in de zomer van 2013 in Utrecht neer. Eerst als huurling van FC Twente, waarna hij later de definitieve overstap maakte naar de Domstad. Tot dusver was Janssen in 217 officiŽle wedstrijden actief voor FC Utrecht. "Dit is mijn achtste seizoen", vertelt de aanvoerder. "Toen ik hier terecht kwam wist ik dat ik bij een mooie club terecht kwam. Ik voelde mij direct op mijn plek en ik ben hier nog steeds tevreden."

Willem Janssen sprak in Een Berg Sport over zijn verlenging


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -