SCHC boekt opnieuw ruime zege, Kampong incasseert late gelijkmaker

UTRECHT - In de hoofdklasse hockey hebben de dames van SCHC met 5-1 gewonnen van Laren. Kampong leek de winst op Bloemendaal te pakken, maar het duel eindigde door een late treffer in 2-2.

Ranglijst

SCHC staat na elf duels op de derde plek met 26 punten. Het ticket voor de play-offs (dat vergeven wordt aan de nummer 1 tot en met 4) kan de Bilthovense vrouwen al haast niet meer ontgaan.
Kampong staat voorlaatste met zes punten. Eén troost voor de Utrechtse vrouwen: er kan dit seizoen niet gedegradeerd worden uit de hoofdklasse.
Zondag komen de hockeyploegen alweer in actie. SCHC en Kampong staan dan in Bilthoven tegenover elkaar.

SCHC de baas over hekkensluiter

SCHC sloeg in een kwartier tijd toe. In de 17e minuut maakte Yibbi Jansen de 1-0, in de 27e minuut werd de 2-0 gemaakt door Famke Richardson en in de 31e minuut tekende Ginella Zerbo voor de 3-0. Djoeke Madelief Vogel zorgde twee minuten later nog voor Larense hoop: 3-1.
Daarmee was het nog niet gedaan met de doelpuntenproductie. In de 42 minuut maakte Pien Dicke de 4-1 voor de ploeg uit Bilthoven. Negen minuten voor tijd bepaalde Mette Winter de eindstand op 5-1.

Gelijkspel voor Kampong

Na negen minuten hockeyen kwam Kampong op achterstand. Namens Bloemendaal zette Demi Hilterman de 0-1 op het scorebord in Utrecht. In het derde kwart wist Kampong de stand om te buigen. In de 44e minuut en 48e minuut was het Renée van Laarhoven die de 1-1 en 2-1 maakte.
Kampong leek op weg naar de winst, tot Hilterman opnieuw toesloeg. In de allerlaatste minuut wist ze vanuit een strafcorner de 2-2 binnen te werken.