LIVEBLOG: FC Utrecht verliest in eigen huis van FC Emmen

UTRECHT - FC Utrecht behaalde in de laatste zes wedstrijden maar liefst zestien punten. Sinds het debacle bij Vitesse is de ploeg met een buitengewoon sterke reeks bezig, wat terug te zien is in de sprong op de ranglijst die de club uit de Domstad aan het maken is. Met de voortreffelijke wedstrijd van vorige week tegen Willem II (0-6) in het achterhoofd ontvangen de Utrechters zaterdagmiddag hekkensluiter FC Emmen.
De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

Eindstand: 0-1

14' Sergio Peña (0-1)
Scheidsrechter: Christiaan Bax

Liveblog:

< Afgelopen: 0-1 >
90+5' FC Utrecht is andermaal slordig. Het verlies is daar.
90+5' Er komt niets uit. Nog een corner!
90+5' Nog een laatste hoekschop voor FC Utrecht!
90+3' Gele kaart voor Veendorp van FC Emmen.
90+2' Gele kaart voor Gyranko Kerk.
90+1' Een grote kans voor FC Utrecht! Mimoun Mahi wordt de diepte ingestuurd, maar hij stuit op Verrips.
90+1' Wissel bij FC Emmen: Veendorp komt erin voor Cavlan.
90' De extra tijd bedraagt vijf minuten! Kan FC Utrecht de stand nog gelijk trekken?
89' Gele kaart voor Araujo van FC Emmen vanwege tijdrekken. De uitploeg neemt alle tijd die het kan nemen op dit moment.
86' Gele kaart voor Michael de Leeuw na een overtreding op Urby Emanuelson.
84' Wissel bij FC Emmen: Paul Gladon komt erin voor doelpuntenmaker Sergio Peña.
83' Gele kaart voor Mark van der Maarel. Na een counter van FC Emmen moet hij ingrijpen om Nicolai Laursen af te stoppen.
81' De laatste wissel van FC Utrecht in de categorie alles-of-niets: verdediger Emil Bergström gaat in de spits spelen. Hij komt voor Adam Maher.
79' Kerk breekt door, maar loopt zich vast op de muur van Emmen. Het gaat aanvallend erg moeizaam voor Utrecht.
78' Een gevaarlijke counter van FC Emmen: Nicolai Laursen krijgt een schietkans, maar mikt naast.
76' Dubbele wissel bij FC Utrecht. Urby Emanuelson en Mark van der Maarel komen erin voor Willem Janssen en Hidde ter Avest. Ook FC Emmen wisselt: Nicolai Laursen komt erin voor Luka Adzic.
72' FC Utrecht blijft heel erg slordig. "Een wereld van verschil, maar chapeau voor Emmen", zegt analist Gert Kruys. Het geeft Emmen, naarmate de negentigste minuut nadert, hoop op drie punten.
69' Daar is bijna de 0-2! FC Emmen krijgt opeens kans na kans, maar de bal wordt van de bal gehaald door FC Utrecht. Daar komen de Utrechters goed weg!
64' Gele kaart voor Kerim Frei van FC Emmen. Uit de vrije trap die volgt weet Utrecht niets te creëren.
64' FC Utrecht komt wat meer in het spel, maar het is nog redelijk slordig. FC Emmen blijft zo in de wedstrijd en op voorsprong.
60' Wat een kansen! Kerk schiet eerst de bal van dichtbij op de keeper, en in de rebound mist Sylla! De druk neemt toe van Utrecht!
58' Uit de hoekschop kopt Van de Streek de bal over het het doel.
57' FC Utrecht komt goed door over links, maar Araujo voorkomt dat Warmerdam kan voorgeven. Een corner voor Utrecht!
55' Gele kaart voor Sander van de Streek. Eerder kregen ook al Boussaid en Maher een prent van Bax.
53' Sander van de Streek moet even naar de kant, maar hij kan verder. Ondertussen krijgt FC Utrecht een klein kansje.
50' Moussa Sylla probeert al een paar keer over rechts door te breken, maar het lukt de Fransman nog niet. FC Emmen loert op foutjes aan Utrechtse zijde.
46' Een dubbele wissel bij FC Utrecht: Moussa Sylla en Mimoun Mahi komen het veld in. Othmane Boussaid en Joris van Overeem hebben het veld verlaten. "Zij waren erg slordig en zaten niet in de wedstrijd", aldus analist Gert Kruys.
< Rust: 0-1 >
45' Het is rust in Stadion Galgenwaard. Een vrije trap van Emmen levert niets meer op. De ruststand is 0-1.
44' Een grote kans! Tommy St. Jago kopt de bal uit een hoekschop maar net langs het doel. Als daar iemand bij de tweede paal had gestaan... Het blijft 0-1 voor FC Emmen.
43' Opnieuw een snelle aanval van de thuisploeg, maar het schot van Van de Streek wordt tot corner verwerkt.
43' Een veelbelovende aanval van FC Utrecht, maar Bart Ramselaar krijgt de bal niet voor.
40' Nog vijf minuten tot de rust. "Het loopt van geen kant, FC Utrecht heeft het moeilijk", vertelt analist Gert Kruys. "Wat een vreemd en ongeconcentreerde ploeg zien we. We hadden het er vooraf nog over."
39' Poeh... Daar komt FC Utrecht goed weg! Een afstandsschot van Peña gaat maar net over het doel.
38' Moussa Sylla en Mimoun Mahi zijn inmiddels aan het warmlopen. Zijn zij de ontbrekende schakels bij FC Utrecht?
36' Gele kaart voor Adam Maher. Hij maakt een overtreding op Sergio Peña en gaat in het boekje van Bax.
35' Een pijnlijke statistiek voor FC Utrecht. Voor het eerst sinds november 2019 scoort Emmen een openingstreffer in een uitduel.
30' Een kopbal van Willem Janssen. De aanvoerder krijgt de bal, vanuit een vrije trap, niet op het doel. Het is nog niet de wedstrijd van FC Utrecht...
28' FC Emmen wordt gevaarlijk, nadat scheidsrechter Bax een discutabel moment laat doorgaan. Opnieuw redt Oehlschlägel.
25' Een goede kans voor Utrecht! Othmane Boussaid met een goede actie en een dito schot, maar doelman Verrips tikte de bal naast.
23' Opnieuw kan FC Emmen zo uitbreken. Het hele middenveld van Utrecht staat verkeerd. "Onherkenbaar, die eerste 23 minuten van FC Utrecht", aldus Gert Kruys.
20' Verslaggever René van den Berg is hard voor de thuisploeg: "FC Utrecht is geen schim van de ploeg die vorige week met 6-0 won."
19' Daat is bijna de 0-2 voor Emmen! Uit de vrije trap kan gekopt worden, maar Eric Oehlschlägel kan redden.
18' Gele kaart voor Othmane Boussaid. Hij moet ingrijpen bij een uitval van Emmen en Michael de Leeuw.
17' FC Emmen probeert voetballend op te bouwen, maar de druk van FC Utrecht is goed. Dus een vrije trap voor Utrecht. Die leidt tot niets.
14' DOELPUNT! Het is 0-1 voor FC Emmen. Adzic slalomt zich door de defensie van FC Utrecht en hij geeft voor, waarna Peña helemaal vrijstaat en kan binnenschieten. Utrecht op achterstand.
11' Het eerste kansje is er voor FC Utrecht. Na de hoekschop probeert Kerk het met een omhaal, maar die gaat hoog over.
11' De eerste corner is voor FC Utrecht na een goede actie van Bart Ramselaar.
9' "FC Emmen blijft in de eerste tien minuten moeiteloos overeind. Sterker nog, ze hebben vaker de bal", zegt analist Gert Kruys op de radio. FC Utrecht kan nog niet overtuigen.
7' René Hake kijkt toe hoe FC Utrecht het spel probeert te maken. De trainer is een echte Drent en heeft een verleden bij FC Emmen.
3' Het is nog even zoeken voor Utrecht en Emmen in de beginfase. Er zijn nog geen kansen te zien.
1' De wedstrijd in Stadion Galgenwaard is begonnen!

Opstellingen:

FC Utrecht: Oelschlägel; Warmerdam, Janssen ©, St. Jago, Ter Avest; Van Overeem, Van de Streek, Maher; Boussaid, Kerk, Ramselaar
FC Emmen: Verrips, Bakker, Araujo, De Leeuw ©, Peña, Vlak, Ben Moussa, Cavlan, Bijl, Frei, Adzic

Warmlopen:

- FC Utrecht staat in de eredivisie op dit moment zevende met 34 punten uit 22 duels. FC Emmen is de hekkensluiter met 9 uit 23.
- Beide clubs gaan met een goed gevoel richting het duel toe. FC Emmen boekte vorige week de eerste zege van dit seizoen. FC Utrecht pakte op bezoek bij Willem II de grootste uitzege ooit.
- FC Utrecht-trainer René Hake was van 2010 tot 2012 hoofdtrainer van FC Emmen. Toen was de ploeg actief in de eerste divisie.
- In de eredivisie speelden FC Utrecht en FC Emmen twee keer eerder tegen elkaar in Stadion Galgenwaard. FC Emmen won in het seizoen 2018/2019, FC Utrecht pakte de winst in het seizoen 2019/2020.
- Sander van de Streek is op dit moment de topscorer aan de zijde van FC Utrecht. Hij heeft zeven treffers achter zijn naam staan. Ook FC Emmen-topscorer Michael de Leeuw heeft dit seizoen zeven keer gescoord.