RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taurus loopt kampioenspoule mis na kansloze nederlaag: 'Genânt'

1/3
HOUTEN - De volleyballers van Taurus zijn de kampioenspoule in de eredivisie misgelopen. Op de allesbeslissende slotdag van de reguliere competitie werd de ploeg uit Houten met 3-0 van het veld geveegd door directe concurrent Sliedrecht Sport.

De druk stond er flink op voor Taurus. Sliedrecht Sport was een directe concurrent voor plaatsing voor de kampioenspoule, terwijl ook VoCaSa nog mocht hopen op het laatste plekje bij de beste vier van de reguliere competitie.

Taurus begon echter slecht aan het duel: de eerste set ging met 19-25 naar de thuisploeg. Ook in de tweede set wist Taurus niet te overtuigen. De eerste acht punten gingen naar Sliedrecht en dat resulteerde in een setstand van 12-25.

Klaar in een uur
Ook de derde set was snel klaar, want Sliedrecht Sport won met 14-25 en klaarde de klus zo in net iets meer dan een uur. De Houtense ploeg van trainer Erik Gras stond daardoor met lege handen.

Taurus is door de nederlaag veroordeeld tot de degradatiepoule in de eredivisie. Vanwege de coronamaatregelen vindt in het volleybal geen promotie en degradatie plaats dit seizoen.

Taurus-speler Dylan Boerefijn: "Dit was genânt"


Na afloop moest Taurus zien om te gaan met het verlies. "De ene gooit met een stoel en de ander is stil. Het is niet anders", vertelt speler Dylan Boerefijn. "We dachten volle bak te gaan vandaag, maar het stortte gelijk in. Elk aspect van het volleybal ging mis bij ons. Dat is heel pijnlijk."

Achter de oren krabben
"We zijn nooit op ons eigen niveau gekomen", gaat hij verder. "Dat sluipt er al in de eerste set in. Het begin van de tweede set was ook een goede knak", doelt hij op de snelle 8-0 achterstand. "Je probeert er dan nog in te komen, maar het lukte gewoon niet. Die gasten deden het waanzinnig goed en wij waren ongelooflijk slecht. Het was een genânte vertoning."

We waren te veel met de kampioenspoule bezig, onbewust"
Mats Bleeker

Taurus-speler Mats Bleeker baalt: "Dit is heel erg zonde"


Mats Bleeker sluit zich daar volledig bij aan. "Ik denk dat het de goede woorden zijn. Vanaf de eerste foutservice staan we als eilandjes. We laten geen goed spel zien en doen het niet meer met elkaar", aldus Bleeker.

"Ik denk dat we ons zeker eens achter de oren moeten krabben. We waren te veel met de kampioenspoule bezig, onbewust. We hebben het te weinig over het volleybal gehad", geeft de libero aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -