Pijnlijke nederlaag FC Utrecht tegen hekkensluiter FC Emmen

© Orange Pictures
UTRECHT - Een onherkenbaar FC Utrecht heeft in Stadion Galgenwaard een pijnlijke nederlaag geleden. Hekkensluiter FC Emmen was in de Domstad met 0-1 te sterk voor Utrecht. Sergio Peña scoorde na een kwartier de enige treffer.

Matig spel FC Utrecht

Na de 6-0 overwinning van vorige week stond dit keer een onherkenbaar FC Utrecht op het veld van de Galgenwaard. Het spel van de ploeg van trainer René Hake was slordig, terwijl FC Emmen alle ruimte kreeg om te voetballen. Het resulteerde na een klein kwartier in de openingstreffer.
Luka Adzic dribbelde over de achterlijn het strafschopgebied van Utrecht in en vond de compleet vrijstaande Sergio Peña, die de bal feilloos achter keeper Eric Oehlschlägel schoot voor de 0-1. FC Utrecht bleek, ondanks wat pogingen van Gyrano Kerk en Othmane Boussaid, niet in staat grote kansen te creëeren.
Sergio Peña (rechts) schiet de 0-1 tegen de touwen
Sergio Peña (rechts) schiet de 0-1 tegen de touwen © Orange Pictures

FC Emmen houdt stand

In de rust greep Hake in. Hij bracht aanvallers Moussa Sylla en Mimoun Mahi voor de ongelukkige Boussaid en Joris van Overeem. Het zorgde in het eerste kwartier na de onderbreking voor een offensief van FC Utrecht. De grootste kansen waren er voor Kerk en Sylla, die allebei van dichtbij op Emmen-goalie Michael Verrips stuitten.
In het laatste halfuur waren de kansen schaars voor FC Utrecht, dat in de slotfase verdediger Emil Bergström nog als stormram in het veld bracht. Vanwege de slordigheid kwam de thuisploeg niet of nauwelijks aan goede aanvallen toe.
FC Emmen was dan weer gevaarlijk vanuit de counter. Zo kregen de Drenten een levensgrote kans, die door Utrecht van de doellijn werd gehaald. In de ultieme slotfase probeerde FC Utrecht het nog, maar tot grote mogelijkheden kwam de ploeg niet meer.
14' Sergio Peña (0-1)

Achtste plaats

Door de nederlaag verzuimt FC Utrecht het gat met nummer zes FC Groningen te verkleinen. De ploeg van René Hake blijft op 34 punten staan uit 24 wedstrijden, waarmee het voorlopig achtste blijft. Fortuna Sittard kan bij winst op gelijke hoogte komen met Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.