René Hake zoekt verklaring voor verliespartij FC Utrecht: 'Te veel twijfel gezien'

© Orange Pictures
UTRECHT - René Hake vond FC Utrecht in de wedstrijd tegen FC Emmen te twijfelachtig. Het resulteerde uiteindelijk in een 0-1 nederlaag in Stadion Galgenwaard tegen de hekkensluiter. Een pijnlijk verlies voor Utrecht, dat bezig was aan een opmars. "Op voorhand verwacht je dit niet", zegt de trainer.
"Je probeert het te verklaren. We zitten in een goede fase, dus dan is dit niet iets wat je verwacht", aldus de oefenmeester uit Drenthe. "Ik kijk dan vooral naar de uitvoering. Waarom hebben we die goede reeks gehaald? Ik denk door de dynamiek, de agressiviteit en de lef die we toonden. Maar vandaag heb ik daar te veel twijfel gezien."
Dat speelde de tegenstander in de kaart, volgens Hake. "Emmen kon ogenschijnlijk makkelijk onder onze druk uit voetballen. Als je ziet dat Emmen daar makkelijk onder weg kan spelen, dan zit hem dat in onze uitvoering. Dan lijkt het of de spelers er geen kloot aan doen", zegt hij.
Het druk zetten ging niet goed in de eerste helft. "Als je elkaar niet volgt, kost dat veel energie. Dan ben je ook overal een stap te laat. Je ziet slechte aannames, slechte keuzes en slechte passing. Het was een slechte eerste helft", is Hake duidelijk.
Ik ga nu met het schaamrood op de kaken naar Drenthe
René Hake

Niet thuisgeven

Na de wervelende 6-0 zege op Willem II van vorige week had Hake geen nederlaag tegen FC Emmen aan zien komen. "We hebben prima getraind. Maar op voorhand moet er geen aanleiding zijn om dat te denken. Je blijft refereren aan de goede uitvoering en wat er beter kan. Maar op het moment dat het moest gebeuren, hebben we niet thuis gegeven", aldus de trainer.
"De tweede helft was beter, maar we creëerden te weinig. We kregen twee goede momenten en die moet je maken om de wedstrijd naar je toe te trekken. Je blijft dan op zoek naar de goal, maar we leverden zoveel ballen in... Dan houd je geen druk op Emmen. En als die goal niet valt, glipt die wedstrijd door de vingers", geeft Hake aan.
"We hebben onszelf een slechte dienst bewezen door een slechte uitvoering. Vandaag lukte het ook niet met de wissels, dat is spijtig. Met andere types hebben we het proberen te veranderen, maar dat is niet gelukt", zegt Hake, die na de wedstrijd achter een feestbus uit Emmen aan zal rijden. "Maar ik ga nu met het schaamrood op de kaken naar Drenthe."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.