Veerkrachtig Kampong verslaat Rotterdam

© RTV Utrecht
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben ook hun tweede duel van dit weekend winnend afgesloten. De Utrechters wisten met 6-3 te winnen van Rotterdam op eigen veld, nadat ze lang achter stonden.

Ranglijst

Door de winst gaat Kampong over directe concurrent Rotterdam heen op de ranglijst. De Utrechters stijgen van plek vijf naar plek vier in de hoofdklasse. Daarmee is het een succesvol weekend te noemen voor Kampong, zaterdag wist het op bezoek bij Amsterdam een 1-4 winst te boeken.

Slecht begin Kampong

Na stuntelend verdedigen van Kampong wist Rotterdam te profiteren. In de vierde minuut werkte Thijs van Dam de 0-1 binnen. Vlak na de goal had Kampong via een strafcorner de mogelijkheid om de score weer gelijk te trekken, maar het vizier van specialist Jip Janssen stond nog niet op scherp.

Drie keer raak in drie minuten

In de 31e minuut vergrootte Menno Boeren namens Rotterdam de voorsprong naar 0-2. Niet veel later was het Derck de Vilder die namens Kampong de aansluitingstreffer op het scorebord zette: 1-2. Lang was die aansluiting er niet. Een minuut later had Jeroen Hertzberger de 1-3 vanuit een strafcorner gemaakt.
In het derde kwart kwam Kampong goed uit de startblokken. Een poging van afstand van Robbert Kemperman vloog op de paal. Ties Ceulemans was alert en kon zo van dichtbij de 2-3 binnentikken. Vlak voor het einde van het derde kwart kwam de gedroomde Utrechtse gelijkmaker eindelijk op het scorebord. Robbert Kemperman tekende voor de 3-3.

Kellerman slaat toe

Die goede lijn trok Kampong ook door in het laatste kwart. Bjorn Kellerman maakte met zijn eerste treffer van 2021 de 4-3 in de 56e minuut. Van dichtbij werkte hij de bal binnen. Dat smaakte naar meer voor de 30-jarige hockeyer. Vanuit een counter wist hij zes minuten voor het einde van de wedstrijd de 5-3 te maken. Daarmee was het nog niet gedaan. Vlak voor tijd bepaalde Terrance Pieters de eindstand op 6-3.
4' Thijs van Dam (0-1)
31' Menno Boeren (0-2)
33' Derck de Vilder (1-2)
34' Jeroen Hertzberger (1-3)
37' Ties Ceulemans (2-3)
52' Robbert Kemperman (3-3)
56' Bjorn Kellerman (4-3)
64' Bjorn Kellerman (5-3)
69' Terrance Pieters (6-3)