RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Berg speelt geen rol van betekenis in Drôme Classic

DE MEERN - Wielrenner Lars van den Berg uit de Meern is als 94ste geëindigd in de ééndaagse koers Drôme Classic in Frankrijk. De rijder van het team Groupama-FDJ kwam ruim zeven minuten later dan de winnaar over de finish.

Aan het begin van de rit ontsnapte een groep met vier renners. Ze liepen acht minuten uit op het peloton. Vervolgens kwam het peloton steeds dichterbij. Op ruim dertig kilometer van de finish bestond de kopgroep nog uit twee man. Zij werden ook opgeslokt door het peloton. Er waren meerdere aanvallen vanuit het peloton op het heuvelachtige parcour. Alleen de vluchtpoging van de Italiaan Andrea Bagioli slaagde. Hij soleerde in zijn eentje naar de finish en bleef daarmee voor ruim honderd andere renners.

Van den Berg reed de Drôme Classic in plaats van UAE Tour, die duurde van 21 tot en met 27 februari. De 22-jarige kon daar niet aan meedoen, omdat hij nog niet voldoende was hersteld van zijn val in de Ster van Bessèges.

Programma
De eerstvolgende wedstrijd van Van den Berg is de Trofeo Laigueglia van aankomende woensdag. Zijn resterende programma bestaat uit de Nokere Koerse (17 maart), de Bredene Koksijde Classic (19 maart), de Ronde van het Baskenland (5-10 april) en de Tour of the Alps (19-23 april).


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -