Judge (SCHC) denkt al aan play-offs: 'Dan de favorieten aanvallen'

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - SCHC-coach Lucas Judge heeft zijn gedachtes al een beetje bij de play-offs. De Bilthovense vrouwen zijn met Den Bosch en Amsterdam al zo goed als zeker van deelname daaraan. "Zij zijn de favorieten, maar ik wil die teams echt wel aanvallen", vertelt de coach in Namen & Rugnummers.
We willen bij de eerste twee eindigen
Lucas Judge
SCHC staat derde in de hoofdklasse. Het gat met Amsterdam is twee punten, Den Bosch heeft vier punten meer dan SCHC. "Den Bosch is bij uitstek de favoriet. Amsterdam komt daar als tweede achter", zegt Judge.
De eerste vier gaan naar de play-offs. De eerste twee hebben een thuisvoordeel. Judge: "We willen echt bij die eerste twee eindigen." Dit wordt nog een hele klus, want Den Bosch en Amsterdam laten weinig punten liggen. "Wij ook niet", zegt de trainer. "We moeten het dus tegen hen doen, ook in de play-offs. Dat zijn duels om naar uit te kijken."

Winst in regioderby

Dit weekend kwam SCHC in de regioderby tegen Kampong in actie. Op voorhand was de Bilthovense ploeg de grote favoriet. Kampong staat voorlaatste in de hoofdklasse. Toch stonden de Utrechters lang met 0-1 voor bij SCHC. "Kampong blijft een ploeg met goede speelsters. Ik had niet verwacht dat het heel makkelijk zou worden", zegt de oefenmeester over de regioderby.
Het was een terechte overwinning
Lucas Judge
In het laatste kwartier draaide de ploeg van Judge de score om van 0-1 naar 2-1. "Stichtse tegen Kampong zijn altijd leuke wedstrijden. De meiden hebben het goed gedaan. Ze zijn rustig gebleven ondanks de achterstand. Het was een terechte overwinning."

Even rust voor SCHC

Over twee weken gaat de hoofdklasse verder. SCHC speelt dan tegen nummer vijf Pinoké. Judge vindt het niet erg dat de interlandbreak ertussendoor komt. "Ik gun meiden de interlands. Daarnaast was dit dubbelweekend best zwaar voor een aantal speelsters. Een weekje rust komt daarvoor goed uit", besluit Judge, die zaterdag met 5-1 won van Laren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.